in

Dječji tjedan u Vižinadi obilježit će brojne edukativne i zabavne aktivnosti za najmlađe

Foto Tanja Kocijančić

I ove godine u Vižinadi se priprema iznimno bogat i sadržajan Dječji tjedan koji traje od 29. rujna do 7. listopada 2023., a obuhvatit će niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu svih uzrasta.

Sve započinjeu petak 29. rujna kad će se u Kreativnom centru Sonda održati svečana sjednica općinskog vijeća Općine Vižinada uz nastup dječjeg zbora iz OŠ “Jože Šurana”. Subota 30. rujna donosi likovno natjecanje Ars Sacra Ex Tempore za djecu s područja Općine Vižinada koje će se održati na Battistellinoj šterni, a namijenjeno je djeci od sedam do 14 godina. Ponedjeljak 2. listopada započet će programom Naša prava – naše obveze kroz koji će djeca u PV Vižinada izrađivati plakate, a onda u goste stiže Marijan Paljuh koji će vrtićarce učiti kako plesti košare od beka (vrbinog pruća) na starinski, tradicionalan način.

U vrtiću će se aktivnosti nastaviti i u utorak 03. listopada kad će se u njemu održati Sajmeni dan s lutrijom igračaka, a male polaznike vrtića posjetit će i općinski načelnik Marko Ferenac. Istog dana u osnovnoj školi u Vižinadi učenici će prisustvovati Znanstvenom showu Nutty scientists namijenjenom osmoškolcima u dobi do 12 godina, i to je događanje zapravo poklon Općine Vižinada učenicima.

Srijeda 4. listopada jutarnji centar zbivanja ponovno vraća u vrtić gdje će se održati predstava Pčelica Maja u izvedbi Teatra Naranča, što je također poklon Općine Vižinada djeci, a dan se nastavlja u osnovnoj školi kroz vesele aktivnosti u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna – crtanje kredom u školskom dvorištu, izrada plakata o sreći, zajednički ples u školskoj dvorani, zajednička šetnja (namijenjeno nižim razredima PŠ Vižinada). Istog dana učenike će posjetiti načelnik Ferenac, a zbivanja će završiti sajmom razmjene u školskom holu, naziva NE BACAJ! – donesi, zamijeni, novi trend pokreni.

Tradicijske igre u vanjskom prostoru vrtića, u kojima će sudjelovati sve skupine, bit će glavna događanja u četvrtak 5. listopada, dok će narednog dana, u petak 6. listopada, vrtićarci prošetati Vižinadom zbog događanja naziva Poruke djeci odraslima. Tom će prilikom djeca dijeliti balone i pisane poruke, ujedno će posjetiti lokalni DVD Vitis uz edukativno razgledavanje prostorija i vatrogasnih vozila te će se na kraju dana uključiti u humanitarnu akciju Šareni hodnici kojom se prikupljaju slikovnice za djecu koja borave u bolnici.

Dječji tjedan završava u subotu 7. listopada u znaku sporta, i to događanjem nazvanim Tornajmo dicu na Šantoma!, a bit će organizirana šetnja i tradicionalne igre u organizaciji Kickboxing kluba ZEUS Vižinada, saznajemo u Općini Vižinada.

Foto TZ Buje - Momjan

KANTAUTOR U KAŠTELU: Livio Morosin nastupa u nedjelju u Momjanu

Eva Leona Komšić osvojila zlato na Svjetskom kupu - Foto KK King

POREČ: Kiksboksačica Eva Komšić osvojila zlato na Svjetskom kupu