in

KANTAUTOR U KAŠTELU: Livio Morosin nastupa u nedjelju u Momjanu

Foto TZ Buje - Momjan

KANTAUTORI U KAŠTELIMA – Momjan, kaštel Rota nedjelja 1. LISTOPADA 2023. U 17 SATI

“Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” program je koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre. Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde.

U drugom izdanju ovog programa nastupit će jedinstveni istarski kantautor Livio Morosin čije će skladbe publiku povesti na emotivno putovanje od “mora dimbokog” do “neba visokog”. Prva od utvrda u kojoj će nastupiti u petak, 15. rujna 2023. u 19 sati, je kaštel Petrapilosa kraj Buzeta. Potom će uslijediti koncert na bastionu pulskog kaštela gdje će nastupiti u ponedjeljak 18. rujna u 19 sati, a posljednji ovogodišnji koncert u sklopu programa “Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” održat će u nedjelju 1. listopada pokraj kaštela Rota u Momjanu s početkom u 17 sati.

ULAZ JE SLOBODAN

Pokrovitelj: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost

Organizator: Akcent studio

Suorganizatori: Pučko otvoreno u učilište “Augustin Vivoda” Buzet, Povijesni i pomorski muzej Istre i Pučko otvoreno učilište Buje koje zahvaljuje Milivoju Mijošeku iz Glasa Istre na ustupljenoj fotografiji.

Šumska soba na Kamenjaku

Na Kamenjaku počinje s radom “Šumska soba”. Prijave otvorene

Foto Tanja Kocijančić zbog osnovne škole jože šurana vižinada kaštelir višnjan

Dječji tjedan u Vižinadi obilježit će brojne edukativne i zabavne aktivnosti za najmlađe