in

DND Marčana organizira niz aktivnosti pod nazivom „Naša ekipa za stvaranje lipšega svita“

Društvo Naša djeca Marčana i ove godine organizira niz aktivnosti i društvenih događanja pod nazivom „Naša ekipa za stvaranje lipšega svita“. DND Marčana ima 25 članova volontera i oformljeno je 2020.

-S obzirom na situaciju s korona virusom pokušali smo ipak aktivnosti realizirati na način da se projekti i aktivnosti realiziraju po skupinama i razrednim odjeljenjima i ipak smo na neki način realizirali neke od naših aktivnosti kao npr. izrada kalendara na temu Šterne u našoj općini, izrada razglednica Marčane, tiskanje motiva na maskama iz područja punktova naše općine.

Umrežavanjem i izgradnjom partnerstva različitih dionika povezujemo ustanove, udruge i stručnjake raznim ciljanim aktivnostima te takvim povezivanjem razvija se lokalna zajednica i civilno društvo. Tim načinom proaktivno stvaramo model kako biti aktivni, kako doprinijeti zajednici i kako će se suradnje svih prije navedenih odvijati s ciljem razvoja dječjeg potencijala, kaže predsjednica DND-a Klara Lukašić.

U ovoj godini krećemo i dalje s aktivnostima u suradnji s vrtićem i školama na području Općine Marčana i osmišljeno je jako puno aktivnosti a one su:

  • Fotografski natječaj Maštaj, osjećaj, čitaj – postani bolji: Osnovna namjena projekta je poticanje čitanja i razvoj čitalačkih navika te motivacija za aktivnost čitanja u slobodno vrijeme.
  • Origafimo: Djeca će uz vodstvo učiteljice upoznati materijal fimo masa kao mogućnost izrade ukrasnih predmeta
  • Oslikujem i stvaram: Djeca će slikati akrilnim bojama na slikarskom platnu
  • Marčanska obala: Učenici će fotografirati obalu i ostale ljepote ovoga područja te oslikavati oblutke..
  • Poduzetništvo: Pronalaženje teme i odabir ideja o provođenju poduzetničkih aktivnosti. Prikupljanje podataka o poduzetnicima u našem zavičaju (Općini).
  • Ulika: Razvijanje interesa za maslinarstvo na našem području, važnost maslinovog ulja u prehrani…
  • Proljeće u našem selu: Upoznavanje sa rasprostranjenosti visibaba, ljubičica i orhideja na području Općine Marčana
  • Povodom Uskrsa djeca izrađuju ukrase koje će se postaviti na različitim punktovima Općine.

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Otvoren sustav javnog navodnjavanja Červar Porat – Bašarinka – Akumulacijsko jezero “hranit” će 555 hektara

radovi na cesti znam promet

POREČ: U utorak se zbog radova zatvara Pionirska ulica