in

DRAČEVAC: Svečano otvoren novi talijanski vrtić s jaslicama

Foto Tanja Kocijančić

Danas je svečano inauguriran novi dječji vrtić u Dračevcu. Vrpcu su simbolično prerezali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi Matilda Copić i ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza. Naime, obnovom starog derutnog objekta ondje je otvoren mali vrtić s jaslicama za tridesetak djece, koji su u nove prostore uselili još prije proglašenja pandemije. A zatim su morali zatvoriti vrata, pa je tako i svečano otvaranje odgođeno sve do danas.

Na svečanosti su bili uz predstavnike svih gradskih ustanova, tvrtki, vatrogasaca, Gradskog vijeća i brojnih drugih javnih službi i škola i predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul, te župnik Funtane i Fuškulina Ivan Butković koji je zgradu blagoslovio.

U Poreču je od 2011. godine  za 18 posto porastao broj stanovnika i među vodećima je u Hrvatskoj po prirodnom prirastu, pa je i povećana potražnja za vrtićkim i jasličkim mjestima, ali i školskim razredima. Nakon gradnje dviju škola, otvorene su jaslice u Velom Maju, sada i vrtić u Dračevcu, a slijedi gradnja vrtića i jaslica u Žbandaju.

-Tako veliko povećanje broja stanovnika u kratkom periodu mijenja i naše prioritete u gradskim projektima – okrećemo se gradnji škola, vrtića i jaslica i trenutno nam je prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, Gradu Poreču i Dječjem vrtiću Paperino odobrena su bespovratna sredstva iz EU fondova za izgradnju vrtića u Dračevcu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna bez PDV-a. Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7. odobreno je financiranje u iznosu od 80 posto ukupno prihvatljivih troškova. Izvođač radova bio je Rog iz Darde, nadzor je povjeren tvrtki Solidplus iz Poreča.

Više fotografija s otvorenja pogledajte na našem Facebook profilu https://www.facebook.com/istraterramagicanews

Tekst & foto Tanja KOCIJANČIĆ

ODLUKA STOŽERA Ukinuta zabrana rada blagdanima i praznicima

Državni inspektorat kreće s koordiniranim inspekcijama