in

Državni inspektorat kreće s koordiniranim inspekcijama

Koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora Državnog inspektorata u ugostiteljstvu i turizmu počet će 1. srpnja s ciljem utvrđivanja spremnosti za sezonu, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

Inspekcijskim će se nadzorima obuhvatiti poslovanje ugostiteljskih objekata hotela, kampova, luka nautičkog turizma, marina i ugostiteljskih objekata te pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu tih objekata.

Iznoseći podatke da na području Hrvatske posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma iz Državnog inspektorata kažu da ih je najviše u Dalmaciji, Primorju i Istri te da će nadzorom obuhvatiti one koji su ove sezone svoja vrata otvorili turistima.

“Cilj ovih koordiniranih nadzora nikako nije kažnjavati već pridonijeti da ugostiteljski i turistički objekti, hoteli, marine i kampovi budu maksimalno spremni za dolazak turista”, poručio je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Turistički inspektori kontrolirat će legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta, a sanitarni će im se pridružiti zbog kontrole ispunjavanja zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanja epidemioloških i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Visoka razina općih higijenskih uvjeta i mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, uz ponudu sigurne hrane i osiguranje posebnih sigurnosnih mjera, važan je preduvjet za kvalitetnu turističku ponudu, navode iz Državnog inspektorata, koji je na svojim web-stranicama objavio i dokument Elementi kontrole u nadzoru, u kojemu se navodi što će se konkretno nadzirati u inspekcijama. Izvor Privredni.hr

DRAČEVAC: Svečano otvoren novi talijanski vrtić s jaslicama

PAZIN/PULA: Dan ljubaznosti u prometu 16. lipnja