in

Drukčiji školski dan porečke Finide – Svi hodali za zdravlje – i učenici i učitelji

Foto OŠ Finida Poreč

U utorak, 17. svibnja, svi učenici i učitelji OŠ Finida sudjelovali su u akciji „Hodamo mi za zdravlje svi – Camminiamo tutti per la salute” i na taj način još jednom pokazali koliko su važne  zdrave životne navike i tjelesna aktivnost. Okupili su se ispred škole u 8:30 i svi zajedno krenuli u šetnju uz pratnju i stručno vodstvo kineziologa Zorana Jendrašića. Učenici od 1. do 4. razreda hodali su do Materade, a učenici od 5. do 8. razreda do Svetog Martina.

Foto OŠ Finida Poreč
Foto OŠ Finida Poreč

-Naše vrijedne kuharice spremile su marendu za sve sudionike, a naš majstor Ivica i teta Josipa marendu su dostavili na odredišta. Uz brojne igre i puno smijeha, zabave i veselja proveli smo jedan lijepi dan u prekrasnoj prirodi našeg Poreča. Zanimljiva i dinamična je bila i odbojkaška utakmica između učenika osmih razreda i učitelja koja je završila rezultatom 1:1 u setovima. Vremena za odlučujući set nije bilo jer nam je došlo vrijeme za povratak. Osmaši su nas prilično razgibali i umorili, ali smo se hrabro držali, a ostali učenici su nas glasno i veselo bodrili. Svi zajedno vratili smo se u školu u 13 sati, lagano umorni, ali puni pozitivnih dojmova i emocija,  sa željom da što prije ponovimo jedan tako ugodan dan, prenijela nam je ravnateljica prof. Anita Sijerković-Radin.

Cijela akcija provedena je u suradnji sa Zdravim gradom Poreč, Sportskom zajednicom i Gradom Porečom kojima se ovim putem iz škole zahvaljuju.

-Veliko hvala i našim policajcima koji su se pobrinuli da sigurno prijeđemo cestu na mjestima gdje se to nije moglo izbjeći. Najveća zahvala svim učenicima i djelatnicima OŠ Finida na trudu, angažmanu i pozitivnoj energiji, naglasila je ravnateljica.

                

Foto OŠ Finida

Ilustracija - Foto Unsplash majmuni

POTVRĐENE U 12 ZEMALJA: Što su majmunske boginje, kako se šire, liječe…

Foto SŠ Mate Balote Poreč

Poreč: Balotini učenici uspješni na kvizu “Mreža čitanja”