in

Poreč: Balotini učenici uspješni na kvizu “Mreža čitanja”

Foto SŠ Mate Balote Poreč

U petak, 13. svibnja, održana je treća i završna razina međuškolskog čitateljskog kviza „Mreža čitanja“ na kojoj su se i ovoga puta natjecali učenici Srednje škole Mate Balote Poreč i postignuli zapaženi uspjeh. Ovogodišnja tema ima naziv U mreži hrvatskih autora, a zadatak je bio pročitati zadana djela domaćih autora. Prvi roman koji se čitao je „Putar i parizer“ Jerka Mihaljevića koji govori o odrastanju, zatim simpatičan roman „Susjed“ Marine Vujčić  i treći  najintrigantniji  „Crvena voda“  Jurice Pavičića.

Prvi krug kviza - foto SŠ Mate Balote Poreč
Prvi krug kviza – foto SŠ Mate Balote Poreč

Kviz je koncipiran od tri eliminacijska kruga, a na prošlom u ožujku naše su učenice Laura Ritoša i Nora Klobas zauzele prvo i drugo mjesto u konkurenciji 333 sudionika. Ove se godine od kviza opraštaju Lara Stranić i Sena Ahmetović koje su na njemu sudjelovale od drugog razreda. Ove je godine sudjelovalo ukupno 13 učenika, a do kraja je došlo njih čak 12.

-Službeni kraj natjecanja bio je jučer kada je upriličen online književni susret s autorom romana Crvena voda, Juricom Pavičićem i proglašen pobjednik kviza. Ponosimo se našim mladim čitačima, poručuju iz škole.

Drugi krug kviza - foto SŠ Mate Balote Poreč
Drugi krug kviza – foto SŠ Mate Balote Poreč

Foto OŠ Finida Poreč

Drukčiji školski dan porečke Finide – Svi hodali za zdravlje – i učenici i učitelji

vinograd vinova loza pixabay

U 2 godine rast površina pod vinovom lozom 7 posto – Vinarima na raspolaganju 70 milijuna kuna