in

Fotogalerija iz Kaštelira: Devetu godinu zaredom otvorena KUĆA DJEDA MRAZA

Deveti put na dan prije dolaska Svetog Nikole otvorena je Kuća Djeda Mraza u Kašteliru. Okupilo se tako jučer popodne puno djece s roditeljima koji su nestrpljivo čekali kako bi se zabavili uz kreativni program i cijelu ekipu Djeda Mraza, odnosno Baku Mraz i sve njene pomoćnike, u čije su kostime, kao i svih godina dosad, uskočili vrijedni volonteri.

U ime organizatora ove manifestacije koja će trajati sve do 27. prosinca od četvrtka do nedjelje, svih je pozdravila Ester Diklić iz kaštelirske udruge Kreke, koja je istaknula da više nisu u prizemlju, gdje su ove godine uređene jaslice za jednu skupinu mališana.

-Iako smo u bivšoj radionici u prizemlju izgradili jaslice, nismo odustali od naše kućice. Kaže Djeda Mraz da „Gdje čeljad nije bijesna – kuća nije tijesna“. Preselili smo cijeli program evo ovdje jer više ne zatvaramo ulicu, nemamo božićne kućice ali sve ćemo obaviti kao i prijašnjih godina. Kao što i sami znate poslije nas u cijeloj Hrvatskoj otvorene su nove Kuće Djeda Mraza, više ni ne znamo gdje ih sve ima, ali mi želimo i volimo naglasiti da je naša bila prva i kao takva posebna i originalna i niti jedna joj ne sliči, istaknula je Diklić.

Sada je deveta godina da kućica otvara svoja vrata 5. prosinca, dan prije dolaska Sv. Nikole. Kao i svake godine za vrijeme Badnjaka i Božića bit će zatvoreni, a kao i prošle godine – prva tri dana u tjednu ne rade.

Program se nalazi na  web stranici Općine Kaštelir-Labinci, na Facebook stranici Kuće Djeda Mraza, a objavili su ga i svi lokalni portali.

Na usluzi u kući su Baka Mraz, patuljci i volonteri koji svojim radionicama zabavljaju i razveseljuju djecu.

 I ove godine kuća radi samo u poslijepodnevnim satima od 17 do 19,30 sati radnim danom, a vikendom od 16,30 do 19,30 sati.

Od posebnih događaja valja naglasiti dolazak Sv. Nikole u petak, 6. prosinca koji će djeci koja su donijela jučer čizmice unutra staviti poklončiće.

U programu je opet i mađioničar Magic Albin, standardni je i dolazak Djeda Mraza i mala novogodišnj lutija na dan zatvaranja 27. prosinca.

U ponudi su brojne i različite kreativne radionice.

Na otvorenju su nastupila djeca iz Područne škole Kaštelir sa svojim voditeljima.

Najprije su dvije pjesmice izveli učenici koje je pripremila prof. glazbene kulture Tina Pajdaš.

Prvašići s učiteljicom Karmen Legović Mekiš recitirali su pjesme ”Sveti Nikola” i ”Snjegović bez kaputa”.

Školska lutkarska grupa s učiteljicom Patricijom Kisić Fatorić izvela je igrokaz ”Uspavani Sveti Nikola”. Uz Općinu Kaštelir-Labinci brojni su sponzori omogućili da se Kuća Djeda Mraza ove godine otvori

U Poreču otvorena izložba Renca Kosinožića – FERIJADE kao podsjetnik na autorove početke i ljepotu zaboravljenog zanata

Vrime Božića u Vižinadi – bogat program uz koncert, predstavu i Adventsku bajku