in

Fotogalerija iz Poreča – MOT-ova predstava ČAROLIJA BOŽIĆNE NOĆI okupila više od 130 djece

Foto Jelena Prekalj

Zbog velikog interesa porečki Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 organizirao je dva prikazivanja svoje predstave „Čarolija božićne noći“ u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč i na obje se tražila stolica više. Bila je to predstava kojom je ova udruga obilježila kraj godine, a u njoj su u brojnim koreografijama plesale sve skupine djece.

U dvorani su bili roditelji, braće, sestre, nonići brojni drugi koji su došli uživati u božićnoj priči. Djecu su nagradili burnim pljeskom.

Glavni lik bila je djevojčica koja vjeruje u čuda. Uz pomoć čarolije igračke su oživjele i zaplesale, te tako dokazale da postoji božićna čarolija, kao i Djed Mraz. Upravo je ovaj na svijetu najpoznatiji djedica stigao na kraj druge izvedbe predstave, kao šećer na kraju, i to s punom vrećom darova za najmlađe.

Božićnu produkciju predstavilo je 130-tak djece iz plesnih skupina Stars, Diamonds, Divas, Angels, Twinkle, Space, Simple, Fame i Magic. Koreografije su osmislile Josipa Kalac i Aleksandra Hodak.

Majstor tona i rasvjete bio je Ivan Pisak a montažer glazbe Aleksandar Poropat. Narator je bio Damir Miloš, a fotografija plakata predstave djelo je Vere Krekhovetskaya.

Foto Jelena Prekalj

Malo putujuće kazalište – kamishibai za male i velike u porečkoj knjižnici 17. prosinca

NOVIGRAD: Bronca za Leonoru Petek