in

FUNTANA: U predškolski odgoj ove će se godine uložiti 1,5 milijuna kuna – donosimo detalje

Foto Tanja Kocijančić

U proračunu Općine Funtana za ovu je godinu za predškolski odgoj osigurano nešto manje od 1,5 milijuna kuna. Sve je to u proračunu regulirano Programom javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja utvrđuju se oblici, opseg i kvaliteta djelatnosti na području Općine Funtana, koji se ostvaruju kroz organizirane programe u Dječjem vrtiću „Tići“ Vrsar.

Njega, briga i odgoj djece predškolske dobi provodi se u zgradi područnog vrtića u Funtani, a dio zajedničkih poslova koji se odnosi na stručnu i tehničku službu i u prostorijama vrtića u Vrsaru. Sredstva predviđena za te namjene osiguravaju se putem pomoći proračunu Općine Vrsar.

Dakle, za zajedničku službu vrtića „Tići“ Vrsar osigurano je 11.000, a za Dječji vrtić „Tići“ Vrsar 1.412.500 kuna.

Sredstva koja se odnose na održavanje i opremanje Područnog odjela u Funtani planirana u kako slijedi: premije osiguranja imovine 8.000 kuna, usluge tekućeg i investicijskog održavanja objekta 10.000 kuna, usluge tekućeg i investicijskog održavanja strojarnice vrtića 10.000 kuna, usluge tekućeg i investicijskog održavanja sustava vatrodojave 10.000 kuna i uređaji, strojevi i oprema za ostale namjene 31.000 kuna. Ukupno je to 69.000 kuna.

Dakle, kako je predviđeno u proračunu za 2020., ukupna sredstva za javne potrebe u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja za 2020. godinu predviđena su u iznosu od 1.492.500 kuna.

Ukupno 16 medalja: Porečkoj Finidi 2. mjesto u katama na Grobničan kupu

Ukupno 16 medalja: Porečkoj Finidi 2. mjesto u katama na Grobničan kupu

VRSAR više neće sufinancirati pražnjenje septičkih jama u Kloštru

VRSAR odlučio koje će udruge i manifestacije sufinanirati