in

Grad Poreč kupio zemljište u Novoj Vasi za izgradnju vrtića

Nova Vas

Temeljem zaključka Gradonačelnika, Gradsko vijeće je na sinoćnjoj 13. sjednici jednoglasno donijelo odluku o kupnji nekretnine k.č.br. 594/1, k.o. Nova Vas ukupne površine od 1470m2. Radi se o zemljištu u središtu Nove Vasi na kojem je, unutar buduće Zone društvenih djelatnosti ukupne veličine cca 3,5 hektara, a koja će sadržavati dječji vrtić i jaslice te osnovnu školu i sportsku dvoranu, planirana gradnja dječjeg vrtića i jaslica.  Od dijela zemljišta u gradskom vlasništvu i navedenog kupljenog zemljišta formirat će se građevinska parcela za izgradnju dječjeg vrtića i jaslica.

Ovo je prvi korak u realizaciji Zone društvenih djelatnosti najvećeg porečkog mjesnog odbora Nova Vas, kojim će se pripremiti izgradnja građevine sa s ukupno osam jasličkih i vrtićkih, za oko 150 djece. U tijeku je projektiranje građevine, te će se po finalizaciji kupnje zemljišta, nastaviti s pripremom potrebne dokumentacije i javnom nabavom kako bi se što prije krenulo u izgradnju ovog objekta.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca Gradu Poreču je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 10.944.000,00 kuna bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima. 

Uređenjem triju novih prostora za vrtiće i jasličke skupine, te Izgradnjom vrtića u Varvarima i u Novoj Vasi stvorit će se 300 novih mjesta u porečkim vrtićima i jaslicama, pa će Poreč u razdoblju od 5 godina izgraditi 5 novih vrtića, što ga svrstava među hrvatske rekordere, priopćeno je iz Grada Poreča.

trgovina butiga market ilustracija

Povučen proizvod zbog histamina. Konzum kupcima vraća novac

Darivatelji krvi kod gradonačelnika Peršurića - Foto Grad Poreč

Jubilarni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika