in

Gradonačelnik Poreča obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

Nova Vas

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 3. do 8. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, te stručnom službom Osnovne škole Poreč posjetio 165 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Žbandaj
Žbandaj

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnik razgovarao s prvašićima o tome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

TOŠ B. PArentin prvašići
TOŠ B. Parentin

U srijedu, 5. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Cvrčak i mrav“ pulskog Teatra Naranča, svaka u trajanju oko pola sata, koja je poklon Grada Poreča djeci, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – od izleta i radionica, do predstava i bajkaonica, objavio je Grad Poreč.

1c OŠ Finida
1c OŠ Finida
1b OS Porec prvašići
1b OŠ Poreč
1b OS Finida prvašići
1b OŠ Finida
1a OS Porec
1a OŠ Poreč
1a OS Finida
1a OŠ Finida

Završio u pritvoru jer je prijetio policajcu. Nije htio da ga alkotestira

vrsar općinska uprava foto tanja kocijančić

Općina Vrsar sufinancira umirovljenicima dopunsko zdravstveno osiguranje