in

Izvrstan nastup učenika suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč na Požeškom plesokazu

Foto Umjetnička škola Poreč

U Gradskom kazalištu u Požegi održan je nedavno 22. Požeški plesokaz – međunarodni festival plesa u organizaciji Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

Umjetničku školu Poreč sa zapaženim i originalnim nastupom i s puno pohvala predstavili su učenici 4. razreda suvremenog plesa s koreografijom pod nazivom Igra kaosa koju je  osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu napisao učitelj Haris Brković.

Učenici 4. razreda su svojom izražajnošću i posvećenošću prenijeli emocije na publiku i vrhunskom izvedbom oduševili sve prisutne. Osim što su se  predstavili nastupom, imali su priliku sudjelovati i na plesnim radionicama suvremenog i jazz dance plesa pod stručnim vodstvom plesnih pedagoginja, koreografkinja i plesačica Dore Šesto i Ilone Cvitić Kanceljak, te tako naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva.

Tijekom cijelog vikenda nastupalo je 500 plesača iz 40 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Sjeverne Makedonije. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije, poručila je ravnateljica porečke škole Sanjica Sara Radetić.

Foto Istarska županija - Sastanak u Bujama

Županija nastavlja s radom na ujednačavanju terminologije na talijanskom jeziku

Foto Gradska knjižnica Poreč - Ilustracija - Radionica za djecu

“To je moje!”- o izazovima dijeljenja kod djece na radionici u porečkoj knjižnici