in

KAŠTELIR: Prijem za izvrsne učenike i mlade sportaše

Stiven Kocijančić, Martina Rioža i David Mahne uz načelnika Đulijana Petrovića - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović je ugostio neke od mladih mještana koji su se u području sporta i kulture istaknuli postignutim rezultatima. Oni su Stiven Kocijančić, Martina Rioža i David Mahne.

Na državnom natjecanju iz talijanskog jezika su učenici porečke srednje škole Mate Balote uzeli prvo i treće mjesto. Ispit sa natjecanja je sadržavao razumijevanje pročitanog, razumijevanje slušanja te pisanje eseja na zadanu temu. Drugoga dana, na usmenom dijelu, slijedila je govorna interakcija. Stiven Kocijančić, pod mentorstvom prof. Marine Benčić Martinčević, osvojio je 1. mjesto u kategoriji strukovnih škola – Lista A.
U tim redovima nagrađivanih mladih nada je i David Mahne koji je kao mlađi kadet u Splitu osvojio prvo mjesto u kategoriji do 15 godina u sablji, na turniru koji je trajao 3 dana, u kojemu su se natjecali od mlađih kadeta do seniora, pojedinačno i ekipno.

Pula je bila domaćin proglašenja najboljih stolnotenisačica i stolnotenisača, gdje je nagradu za najbolju stolnotenisačicu u Kaštelir donijela Martina Rioža, koja igra za Stolnoteniski klub Vrsar.
Veliki uspjeh za naše mladiće pojedinačno, na čemu im je načelnik Petrović osobno čestitao, no i veliki ponos za ovu malu općinu za koju se zahvaljujući i uspjesima mladih čuje diljem države.
Općina im također želi još mnogo uspjeha, medalja i nagrada, kao i ostalim učenicima koji se žele upustiti u natjecateljske vode sporta i kulture, naglasio je načelnik.
.

Foto POU Buje

U Momjanu u petak ne propustite: Nastupa FILIP PAVIĆ Quartet

MOMJAN I MUŠKAT čekaju vas u petak na 12. susretu muškata i umjetnosti