in

Klub za mlade Poreč na zanimljiv način obilježio Međunarodni dan mladih

Foto Klub za mlade Poreč

U povodu Međunarodnog dana mladih,12. kolovoza, Klub za mlade Poreč organizirao je bogat program i natjecanja u raznim turnirima društvenih igri. Četrdesetak mladih rado se iskušalo u ovim izazovima, a za najuspješnije su pripremljene nagrade i diplome.

Foto Klub za mlade Poreč
Foto Klub za mlade Poreč

Mlade natjecatelje su pratili i gradonačelnik Loris Peršurić, te voditeljica Odsjeka u upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Poreča Tihana Mikulčić.Tako je u mini turniru u biljaru najbolji bio Leo Lalić, koji se već i u ranijim turnirima Kluba pokazao kako najuspješniji, te ovime potvrdio titulu. U mini turniru u FIFA22 najuspješniji je bio Tomo Šibl, koji je pokazao najbolju vještinu rukovanja na igraćoj konzoli PlayStation5. Ekipa entuzijasta u stolnim društvenim igrama odmjerila je snage u igri Carcassonne, a pobjedu je pak odnio jedan od početnika u istoj, Jan Lovreković. Održan je i turnir u kartaškoj igrici Yu-Gi-Oh, a najuspješniji je bio Gregor Žibert. Na kvizu općeg znanja na temu „Mladi“ sudjelovalo je pet ekipa, a pobjedom su se okrunili članovi ekipe DeathStar Rapunzel u sastavu Nina Bauk, Gregory Tomazin, Jan Lovreković i Ugo Puniš.

U napetoj i zabavnoj atmosferi mladi su se zabavljali i pokazali svoje vještine, a dobro prihvaćene društvene igre biljar i FIFA22 turniri održat će se još do kraja ljeta, te na jesen kreće Kviz liga. Inače, Kvizaška liga u Klubu za mlade jedna je brojnih i jako dobro prihvaćenih aktivnosti u porečkom klubu, a zbog velikog broja sudionika ovoga proljeća potrebne su bile i prijave. Na zahtjev mladih kvizaša liga će se nastaviti opet najesen. Inače, mladi su u Klubu imali i razna druga događanja, „Večeri po izboru razreda“: učenika Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića, uz kviz, švedsko- engleski jezični kutak, plesni kutak i kutak s društvenim igrama, a „Večeri“ su organizirali i učenici i Srednje škole Mate Balota uz karaoke party i društvene igre.

Klub je otvoren za mlade svaki dan osim srijede, sve aktivnosti i događanja koja se odvijaju u njemu mogu se pratiti i putem Facebook i Instagram društvenih mreža na Klub za mlade Poreč, objavio je Grad Poreč.

Foto TZ Poreč

POREČKO LJETO: Rokova u Novoj Vasi, ples na svili, Music on Square, sajam istarskih proizvoda, La mula de Parenzo Tour…

benzinska postaja crpka

U srijedu poskupljuje gorivo. Dizel podosta