in

POREČKO LJETO: Rokova u Novoj Vasi, ples na svili, Music on Square, sajam istarskih proizvoda, La mula de Parenzo Tour…

Foto TZ Poreč - Procsija za Rokovu u Novoj Vasi

Bogati program Porečkog ljeta nastavlja se i ovog tjedna. Pa tako večeras, s početkom u 21.00 sati, u Parku Olge Ban posjetitelji će moći uživati u čarobnom programu „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku upotpunjene mnogobrojnim dodatnim scenskim svjetlosnim efektima, atraktivnim kostimima te opčaravajućom glazbom.  

Foto TZ Poreč
Foto TZ Poreč

Na Veliku Gospu (15.8.2023.) večernju atmosferu u gradu upotpunit će glazbeni program „Music on Square“ koji će od 21 sat posjetiteljima pružati mogućnost da zaplešu i uživaju u toploj ljetnoj atmosferi glavnog gradskog trga.

U srijedu, 16.8. na rasporedu je besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku da razgledaju Poreč, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, otkriti će detalje koje do sada nisu bili poznati. Zbog velikog interesa, sva su mjesta za ovaj termin popunjena. Sljedeća tura je na rasporedu u srijedu, 23.8. pa Vas pozivamo da rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i pridružite nam se na besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča. Informacije & Rezervacije: T: +385 (0)91 432 3745, E: lamuladeparenzo@muzejporec.hr

La Mula de Parenzo - Foto TZ Poreč
La Mula de Parenzo – Foto TZ Poreč

Sinonim za raznovrstan, a jedinstven, visokokvalitetan, a već tradicionalan izbor ljubitelja jazza jest porečki lapidarij Zavičajnog muzeja koji ove srijede, 16.8. u sklopu koncerata Jazz u lapidariju nudi koncert Ivan Kapec 5tet (HRV). Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Poreč.

Također u srijedu, 16.8. na blagdan sv. Roka, u 11.00 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, te tradicionalna procesija ulicama mjesta. U 18 sati na Rotondi starta tradicionalna dječja biciklijada, a sudjelovati mogu svi od 9 godina i stariji. Vozi se po Parenzani, šumskim i poljskim putevima, te je poželjan MTB bicikl. Od 18 sati na potezu od crkve do polivalentnog igrališta otvara se i domaća tržnica lokalnih proizvođača koji će promovirati svoja vina, maslinova ulja, povrće i voće. Večernja zabava održat će se istog dana uz Tu i tamo bend s gostima na Rotondi, dok će na polivalentnom igralištu nastupiti HIT REVIVAL bend i DJ Dez. Posjetitelje očekuje i gastro ponuda, a za djecu je predviđen je zabavni dio uz napuhance i vrtuljke.

U četvrtak, 17.8.2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj ćesvoje proizvode izložiti 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

U petak, 18.8. ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb u sklopu jednog od najstarijih porečkih festivala “Koncerti u Eufrazijani” koji organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

Više detalja o programu Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com, na Facebook stranici https://www.facebook.com/PorecIstria kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZG Poreč štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča, objavila je TZ grada Poreča.

Foto Policijska uprava istarska

Pomorska policija spasila teško ozlijeđenu kupačicu. Obilno krvarila kada joj je noga zapela na propeler glisera

Foto Klub za mlade Poreč

Klub za mlade Poreč na zanimljiv način obilježio Međunarodni dan mladih