in

Lions klub Novigrad donirao školama tri Play Attention uređaja

Lions klub Novigrad - Primopredaja uređaja - Foto Grad Novigrad

Predstavnici Lions kluba Novigrad svečano su uručili tri Play Attention uređaja ravnatelji/cama triju osnovnih škola – OŠ Mate Balote Buje, OŠ Rivarela Novigrad i OŠ Marije i Line Umag.

Riječ je o uređajima odnosno računalnom sustavu za uvježbavanje poboljšanja pažnje. On pomaže korisniku (djetetu ili odrasloj osobi) da, igrajući se, uoči svoje mogućnosti u kontroli pažnje i ponašanja te da je unaprijedi i poboljša. Ova tehnologija u edukativnim, kongitivnim i bihevioralnim intervencijama osobama s problemom koncentracije, ADHD-om i ADDF-om doprinosi razvoju održavanja koncentracije i pažnje, poboljšavanju ignoriranja ometajućih sadržaja, razvoju vještine pamćenja, poboljšanju u završavanju zadataka te razvoju vještine organiziranja. Posljedično, dolazi do povećanog uspjeha u školi, povećanog samopoštovanja te većeg zadovoljstva u životu, objasnio je uoči primopredaje uređaja predstavnik distributera Marko Ferek.

Uređaje su ravnatelji/cama škola  – Sanji Zakinja (OŠ Marije i Line), Draženu Hineku (OŠ Mate Balote) i Davorki Parmač (OŠ Rivarela), u prostoru novigradskog hotela Nautica, predali donedavni predsjednik Lions kluba Novigrad Dubravko Grgić i nova predsjednica Branka Mesarić. Nazočni su bili i drugi članovi i članice Lionsa, predstavnici Grada Buja te zamjenica gradonačelnika Grada Novigrada Vivijana Fakin.

Nabavku uređaja omogućili su mnogobrojni donatori, istaknuto je tom prigodom, uz najavu kako je u planu da se isti uređaji nabave i za preostale osnovne škole na Bujštini.

Izvor Grad Novigrad

Nova pravila u cestovnom prometu vezana za električne romobile. Photo: Fran Rubil/PIXSELL

Na snazi nova pravila za električne romobile, nema više vožnje bez kacige

policijska uprava istarska

Iz Medulina poslane poruke za mir i sigurnost sve djece svijeta