in

Lions klub Poreč organizira likovni natječaj za istarske učenike “Dragi kamen”

Lanjski dobitnici nagrada na Lionsovom natječaju

Lions club Poreč i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola Istre da sudjeluju u likovnom natječaju, petom po redu.
Želja Lionsa je ovim natječajem doprinijeti unapređenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.
Natjčaj je otvoren od 15. siječnja do 15. ožujka, a po završetku natječaja će Porečani imati priliku posjetiti zajedničku izložbu radova nagrađenih učenika.
Rezultati natječaja će biti objavljeni 18. ožujka, kao i termin i mjesto za dostavljanje radova za izložbu i same izložbe.
I ove godine će Lionsi dodijeliti  učenicima 6  nagrada u vidu poklon bonova u trgovini “Libar”, koji se mogu realizirati u svakoj njihovoj trgovini (Poreč, Novigrad, Rovinj ili Žminj).

Ovogodišnji natječaj nosi naziv: „Dragi kamen“.

 Istra je nezamisliva bez njenog kamena. Od davnina je on dio istarske svakodnevnice. Od njega su kuće, pločnici, crkve, oltari, šterne, kule, kašteli, skulpture, suhozidi oko groblja, maslinika i vinograda i još puno toga.

Generacije su provodile svoje dane sa ovim tihim svjedokom nebrojenih životnih priča.

Balota u svojim stihovima opisuje iskonsku ljubav istarskog čovjeka i njegovu duboku povezanost sa tvrdom bijelom stijenom.

Želja porečkih Lionsa je da učenici u slici pokažu svoj doživljaj „Dragog kamena“ i tako ispričaju svoju priču koja ih veže za ovog strpljivog suputnika.

Prijave i propozicije natječaja učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole ili na Facebook stranici Lions Cluba Poreč.

Planovi TZ-a Kaštelir – Ulazak u Klaster Riviera Poreč i etno zbirka koja postaje centar za posjetitelje

Udruga Mijau – Akcijske cijene sterilizacije mačaka diljem Istre – donosimo popis veterinarskih ambulanti koje sudjeluju