in

MARČANA: Objavljen prvi video DND-a povodom Dječjeg tjedna

Screenshot

Društvo Naša djeca Marčana predstavilo je svoj prvi video dječjeg stvaralaštva povodom Dječjeg tjedna u 2020.

-Jedna je to od prvih aktivnosti našeg DND-a. S obzirom na okolnosti s Covid virusom nismo bili u mogućnosti realizirati druženja djece iz vrtića i škola na jednom mjestu. Stoga smo osmislili način da onaj tko želi sudjelovati u toj aktivnosti napravi to na način da svatko u svojoj skupini i razredu obilježi Dječji tjedan kako to čine inače, te da da pripreme jedan mali video od 2 minute. Videa smo tako složili u jedan veći od 8 minuta, pojašnjava predsjednica DND-a Klara Lukašić Buić.

Dodaje da su u projektu sudjelovala djeca Dječjeg vrtića Vrtuljak Marčana, OŠ Marčana, Područne škole Loborika, OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ Divšići i Nogometnog kluba Mandalena.

Ovim se putem DND zahvaljuje svim odgajateljima, učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima i svim članovima DND-a Marčana na realizaciji ove aktivnosti. 

– DND ima jako puno planova i ciljeva koje želimo ostvariti, a one što možemo, ostvarit ćemo na način da se i dalje držimo svih epidemioloških mjera kao i do sada, naglasila je predsjednica.

Video možete pogledati na Facebook stranicama Marčana News i Dječjeg vrtića Vrtuljak ili na ovom linku https://www.facebook.com/Dje%C4%8Dji-vrti%C4%87-Vrtuljak-Mar%C4%8Dana-105910827782025

Bez vode 1. prosinca dio Vrsara i Višnjana

U Hrvatsku se uvodi svjetlostaj. Što to znači za građane?