in

MARČANA: Prijem za najuspješnije učenike OŠ Vladimir Nazor Krnica

Foto Općina Marčana

Jučer je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško primio učenike OŠ Vladimir Nazor Krnica i njihove mentore te im dodijelio priznanja za vrhunske rezultate ostvarene na županijskim i državnim natjecanjima.

Učenica 8. razreda OŠ Vladimira Nazora – Krnica, Mila Cukon, osvojila je 1. mjesto na 64. natjecanju mladih tehničara u kategoriji Fotografije održanom u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022. godine. Mila je također dobitnica Oskara znanja u 2021. /2022. godini koji joj je dodjeljen 13. Lipnja 2022. u Zagrebu.

Mila je ovime, predvođena svojom mentoricom Helenom Dabo, nastavila niz svojih izvanrednih uspjeha u fotografiji kao rezultat njezina kontinuiranog rada, motivacije i sposobnosti na polju fotografije.

Učenica 7. razreda OŠ Vladimir Nazor Krnica Eva Peruško osvojila je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz Tehničke kulture (kategorija fotografija) također predvođena mentoricom Helenom Dabo. Čestitke Evi na ovom uspjehu!

Učenik 4. razreda OŠ Vladimira Nazora – Krnica, Rocco Vlačić, zapaženo je i uspješno sudjelovao na Državnoj smotri LiDraNo 2022. godine, koja se održala od 25. do 29. travnja 2022. u Vodicama. Također je osvojio 2. mjesto na Čakavskom saboru u Žminju.

Učenica 8. razreda OŠ Vladimira Nazora – Krnica, Nina Vareško, osvojila je 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika koje je održano u Raši 18. ožujka 2022. godine.

Ovo je veliki uspjeh za Ninu, za školu te za njezinu mentoricu Natašu Teković-Jalšovec.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima na sjajnim rezultatima!

Folklorno društvo Pazin

U Barbanu održana Mala smotra folklora Istarske županije

Foto Općina Kaštelir-Labinci 22.06.2022.

KAŠTELIR: Vijenci u čast Danu antifašističke borbe