in

MARČANA: Vrtić na otvorenom – Djeca s odgajateljicama idu na more

Djecji vrtić Vrtuljak u Marčani prilagodio se potrebama roditelja i ovog ljeta radi u srpnju sa svim skupinama, doć će u kolovozu biti organizirane dvije skupine – jedna jaslička i jedna vrtićka, saznajemo od ravnateljice Klare Lukašić Buić.

Ono što je jako bitno jest da se sve aktivnosti provode na vanjskom prostoru odnosno da djeca borave što više na zraku gdje su za njih organizirane istraživačke, likovne, sportske i manipulativne aktivnosti.

MARČANA: Vrtić na otvorenom - Djeca s odgajateljicama idu na more

-Osim boravka u samome vrtiću krećemo i s odlaskom na more dva puta tjedno gdje će djeca uz svoje odgojiteljice i uz kineziologa savladavati vještine plivanja te će se organizirati ostale aktivnosti koje su adekvatne za boravak na moru.

Osim plivanja bit će tu istraživanja faune i flore područja gdje ćemo boraviti na moru te upoznavanje kraja kroz projekt zavičajnosti. Odlazak na more financiraju 50% roditelji, dok ostatak podmiruje Općina Marčana prema odluci načelnika Predraga Pliška. Općina Marčana inače financira sportske aktivnosti dva puta tjedno koje provode odgojiteljice u pratnji kineziologa, naglasila je ravnateljica.

Boravak na otvorenom, na moru donijet će puno pozitivnih stvari za djecu – stvorit će im ugodno emocionalno ozračje uz igru, veselje i smijeh, zaključila je Lukašić Buić.

POREČ: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića promovirala svoje maturante

POREČ: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića promovirala svoje maturante

Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja

Poduzeća u novom dobu – kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja