in

Poduzeća u novom dobu – kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja

Ilustracija Pixabay

Digitalizacija – pojam koji je u poslovnom vokabularu postao nezaobilazan posljednjih nekoliko mjeseci, donedavno je povlačio čitav niz pitanja, te se zapravo pokazalo da naša poduzeća nisu uvijek imala jasan pojam o tome kako se provodi i treba li baš svima. Sve do onog trenutka kada je COVID-19 uzdrmao poslovni svijet.

Tada je postalo jasno kako odgađanju više nema mjesta, te da skraćivanje poslovnih procesa, omogućavanje bržeg i lakšeg pristupa klijentima, samim time i značajne dugoročne uštede, postaju nužnost.

Bili smo svjedoci poslovnih uspjeha i značajnih iskoraka već pripremljenih poduzeća, ali i onih koja su se brzo snašli i prilagodili digitalnim prodajnim i prezentacijskim aktivnostima.

Donosimo vam primjer poduzeća MONEO savjetovanje, domaće konzultantske kuće, koja je poznata po brojnim uspješno realiziranim EU projektima iz privatnog i javnog sektora. Budući da poduzeće ima urede u Zagrebu i u Poreču, a posluju na području cijele Hrvatske, ulaganje u informatičke procese bilo je neophodno kako bi kvaliteta rada, fleksibilnost rada za sve zaposlene i pristupačnost klijentima bila još bolja.

Provedbom digitalizacije, načini pripreme, procesuiranja i arhiviranja dokumentacije, međusobna timska komunikacija i komunikacija prema klijentima postavljena je na novu razinu, po uzoru na slične uspješne svjetske organizacije.

Poduzeće je digitalizaciju financiralo iz EU fondova, te je provelo projekt „MONEO consulting 4.0.“, u sklopu kojeg je  unaprijedilo usluge i poslovne procese ulaganjem u IKT rješenja i opremu.

Uz pomoć EU fondova, MONEO savjetovanje je osiguralo svoje dugoročne ciljeve, a to su jačanje tržišne pozicije, povećanje broja zaposlenika uz osiguranje visoke efikasnosti rada te jaču produktivnost.

„Nakon provedbe jasno je vidljivo da su naši djelatnici zadovoljniji jer im je omogućeno samostalnije planiranje poslovnog i privatnog vremena. Isto tako zadovoljni su i naši klijenti kojima smo dodatno pojednostavili postupak prijave na natječaje“ – navodi Kristian Korunić, direktor poduzeća.

U sklopu provedbe predmetnog projekta, poduzeće je digitaliziralo svoje poslovne procese i stvorilo preduvjete za kontinuirano praćenje IKT trendova budućnosti.

Ukupna vrijednost ulaganja je 190.000,00 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 90.740,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“, s ciljem unapređenja usluga i poslovnih procesa, radi jačanja tehnološke spremnosti i konkurentnosti poduzeća.

 

Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja Poduzeća u novom dobu - kako i zašto uložiti u digitalizaciju, primjer MONEO savjetovanja

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Korisnika MONEO SAVJETOVANJE d.o.o.

 

PROMO

MARČANA: Vrtić na otvorenom - Djeca s odgajateljicama idu na more

MARČANA: Vrtić na otvorenom – Djeca s odgajateljicama idu na more

ISTRAMET fotografirao 2 fenomena - KOMET NEOWISE i noktilucentne oblake!

ISTRAMET fotografirao 2 fenomena – KOMET NEOWISE i noktilucentne oblake!