in

Mjesec poduzetništva u Poreču: Educirali mlade kako se pripremiti za tržište rada

Foto Grad Poreč

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održana je radionica Priprema mladih za tržište rada. Na radionici govorilo se o temama poput potpora za zapošljavanje, samozapošljavanja, osposobljavanja, obrazovanja i usavršavanja u nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na Vaučere, kako se predstaviti poslodavcu (razlika između molbe/prijave i životopisa), kako se pripremiti i što je bitno na razgovoru s poslodavcem.

Veliku pažnju je privuklo besplatno obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene preko kojih ste stječu nova znanja i vještine. Sudionici su odradili vježbu na konkretnim primjerima, te su imali priliku osmisliti vlastitu zamolbu za posao na određeni natječaj, koji su kasnije pročitali i prezentirali ostalim prisutnima. Također je bila zanimljiva radionica učenja kroz igru uloga poslodavca i osobe koja traži posao.

Voditeljice radionice bile su Nataša Zubić , dipl. psih. – prof. i Ana Vrđuka Šumar, mag. psych. iz Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Pula.

-Navedena radionica je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, priopćeno je iz Grada Poreča.

ni diraj fotku štakor

Kreće akcija deratizacije na području Poreča i svih mjesnih odbora

Foto TZ Žminj

ŽMINJ poziva izlagače kućnih božićnih jaslica i starih čestitki