in

ŽMINJ poziva izlagače kućnih božićnih jaslica i starih čestitki

Foto TZ Žminj

I ove godine u prosincu u žminjskoj kuli organizirati će se topla, obiteljska izložba kućnih jaslica i po prvi puta izložba starih božićnih čestitki. Pozivaju se svi potencijalni izlagači da svoje jaslice i stare čestitke donesu u razdoblju od 1. do 7. prosinca.

Već tradicionalno, u intimnoj atmosferi kamene žminjske kule, na tri etaže tijekom prosinca posjetitelji imaju priliku vidjeti jaslice raznih oblika, veličina i materijala. Dosad su bile izložene božićne jaslice izrađene od stakla, čokolade, tijesta, kamenja, lego – kockica, žarulja, pribora za jelo, pletiva, pa sve do jaslica smještenih u akvarij, ali i onih konvencionalnih, od drvenih figura, uobičajenih za većinu domova. 

Izlagači uobičajeno svoje jaslice donose iz svih djelova Istre; Žminja, Pule, Novigrada, Pazina, Svetog Lovreča, Poreča, Kanfanara, Katuna i drugih mjesta.

Ovogodišnja novost jesu i stare božićne kartuline koje će biti izložene u sklopu izložbe božićnih jaslica.

Svi potencijalni izlagači svoje jaslice i kartuline mogu donijeti u razdoblju od petka, 01. prosinca do četvrtka, 7. prosinca, radnim danom od 10:00 do 15:00 h, a vikendom i ostalim danima poslijepodne  po najavi na mobilni telefon 091/184 6251 ili elektroničkom poštom na adresu  tzzminj@zminj.hr

Svečano otvorenje izložbe uz prigodan zabavni i kulturni program zakazano je za  petak, 8. prosinca, s početkom u 18 sati. 

Foto Grad Poreč

Mjesec poduzetništva u Poreču: Educirali mlade kako se pripremiti za tržište rada

Foto Crveni križ

U subotu u Poreču akcija darivanja krvi