in

Mlade porečke glazbenice na međunarodnom flautističkom natjecanju

7. Međunarodno flautističko natjecanje Flauta Aurea 2021. održalo se od 4. do 5. studenog 2021. u organizaciji HDF – Hrvatskog društva flautista, na lokaciji Glazbene škole Dugo Selo.

Učenice Umjetničke škole Poreč, Ava Asia Kanceljak (5. razred) u klasi učiteljice Anamarije Škare Youens i Eva Palman (4. razred), u klasi učiteljice Samante Stell natjecale su se u kategoriji Jeunesse A (2008. godište i mlađi). Učenice je na klaviru pratila korepetitorica učiteljica Karla Šain.

flautistice poreč umjetnička škola
Ava Asia Kanceljak i Eva Palman

Nastupale su u vrlo brojnoj i jakoj konkurenciji od čak 31 natjecatelja iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Rusije i osvojile priznanje za svoje sudjelovanje. U ovom natjecanju samo tri najbolje rangirana kandidata dobivaju nagradu u svakoj kategoriji. Učenice Ava Asia i Eva predstavile su se prekrasnim programom s kojim su nekoliko puta i nastupile na školskim koncertima podrške i osvojili veliki pljesak publike i pohvale svih nazočnih. Obje su izuzetno marljive, talentirane i muzikalne te su već nekoliko puta sudjelovale na glazbenim natjecanjima i osvajale najviše nagrade.

Ove godine u ocjenjivačkom sudu bili su renomirani pedagozi i glazbenici: Aleksandar Burkert (Srbija), Tamara Coha Mandić (Hrvatska), Ana Kavčić Pucihar (Slovenija), Andras Adorjan (Budimpešta-Munchen), Mario Caroli (Italija), Dubravko Palanović (Hrvatska) i Birgit Ramsl-Gaal (Austrija).

Natjecanje je podijeljeno u sljedeće kategorije:

                 – Aurea Leptirići (do 10 godina)

                 – Aurea Jeunesse

  • natjecatelji do 13 godina
    • natjecatelji do 16 godina
    • natjecatelji do 19 godina

                   – Aurea Pro (do 30 godina) u dvije etape.

mačevalački klub špada poreč

Najuspješniji nastup porečke Špade na Prvenstvu Hrvatske!

Foto Istarska županija

U Puli obilježen Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma