in

Najvažnija investicija u VIŽINADI: Gradnja vrtića napreduje po planu – svečano otvaranje početkom rujna

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

-Zadovoljan sam kako teku radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića s jaslicama, te očekujem da će se svi radovi završiti sukladno ugovorenim rokovima kako bi naši mališani mogli krenuti u novi vrtić s početkom rujna kada planiramo i otvorenje objekta. Ovo je za nas doista velika investicija i vjerujem da će se ovim projektom značajno podignuti ljestvica životnog standarda na području općine Vižinada, rekao je načelnik Marko Ferenac o aktualnoj gradnji vrtića s jaslicama, najvažnijeg općinskog projekta u ovoj godini.

Gradnja je startala lanjskog kolovoza, a plan je radove dovršiti u travnju. Zgrada će do nove pedagoške godine biti spremna za prijem 55 mališana u tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jednu jasličku.

Radove izvodi pazinska tvrtka Vladimir Gortan, u suradnji sa zagrebačkim Domoprojektom. Vižinada je, k tome, za izgradnju i opremanje vrtića sklopila i ugovor o obavljanju stručnog nadzora s porečkom tvrtkom Istra Inženjering, vrijedan gotovo 249 tisuća kuna. Ukupna vrijednost ove investicije jest oko 10,6 milijuna kuna, uključujući PDV.

Vrtić je na vrhu liste prioriteta Općine Vižinada i sigurno će razveseliti sve obitelji s djecom koje ga željno iščekuju.
Općina na teret svog proračuna planira zaposliti još tri odgajatelja, budući da će u vrtiću biti više djece nego sada. Inače, mališani, njih 35, smješteni su trenutno u školskoj zgradi u centru mjesta.

Vižinada doživljava stalni rast stanovništva i jedna je od rijetkih sredina u Istri, poput susjednih Kaštelira i Poreča, gdje se bilježi pozitivan prirodni prirast.

Mladih obitelji na ovom području ima sve više, a to znači da postoji i potreba za otvaranjem novih vrtićkih odjeljenja.

Upravo je gradnja novog vrtića demografska je mjera koja ima za cilj potaknuti mlade obitelji da ostanu u Vižinadi i grade život u toj općini.

Foto Tanja Kocijančić

Koliko Vižinada skrbi i pridonosi zdravom odrastanju djece, njihovom odgoju i obrazovanju govori i činjenica da je ta općina krajem prošle godine dobila prestižnu titulu „Općina prijatelj djece“ i to nakon procesa koji je trajao dvije godine. Gradnja vrtića svakako spada u jedan od glavnih uvjeta za bolji rast i razvoj djece u nekoj sredini.

VRSAR: Medalje za Anu i Lea Lukeza te Emila Prekalja

POREČKA LEGENDA: LA MULA DE PARENZO konačno stiže na glavni trg gdje će dobiti butigu i druge sadržaje