in

Nika Fornažar brončana, Iskra Ivančić četvrta na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina

Jediličarski klub “Horizont-Poreč” bio je domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske do 12 godina za kalsu Optimist. Regata je trajala od 22. do 24. studenog te je snage odmjerilo 80 jedriličara iz Italije i Hrvatske.
Što se tiče vjetra, uvjeti za prvenstvo bili su skoro pa idealni. Svaki dan puhalo je između 10 i 18 čvorova popraćeno uz malo kiše, no to nije spriječilo da se od 6 predviđenih plovova odjedri čak njih 5, što je natjecateljima omogućilo odbacivanje najlošijeg plasmana. 

U ženskoj konkurenciji bilo je dosta napeto, tako da je Nika Fornažar do zadnjeg dana bila 2, te je zbog diskvalifikacije pala na konačno izvrsno 3. mjesto u ženskoj konkurenciji. Omah iza nje, 4. mjesto zauzela je Iskra Ivančić, te se na 9. mjestu našla Noa Macinić također u ženskoj konkurenciji. Franco Enrico Suarez Radin završio je na 58. mjestu, Karla Krajina 62. te Noa Križmanić na 65. mjestu. Za najmlađeg natjecatelja nagradu je dobio David Nicoletti kojemu je ovo bio prvi nastup za Horizont, te iako je jedrio samo dva dana, iznenadio je sa 71. mjestom ukupno.

Izvor: Jedriličarski klub Horizont-Poreč

Skupština Društva invalida Poreč prije korone 2019

POREČ: Uspješna godina Društva invalida – zahvalnice za sve sponzore i volontere; u 2020. nastavlja se projekt “I JA MOGU TRENIRATI”

U Poreču predstavljena Istria300 – jedna od najvećih biciklističkih manifestacija u 2020.