in

U Poreču predstavljena Istria300 – jedna od najvećih biciklističkih manifestacija u 2020.

Foto Valamar PR

Više od tisuću iznimno motiviranih i ambicioznih biciklista iz cijelog svijeta očekuje se na Istria300, manifestaciji koja će još jednom upisati Istru na kartu najprivlačnijih svjetskih biciklističkih destinacija  

Uzbudljive biciklističke staze s prekrasnim pogledima na prirodne ljepote, tri dužine ruta, natjecatelji iz cijeloga svijeta, zanimljiva predavanja i radionice i mnogi drugi sadržaji očekuju posjetitelje nove biciklističke manifestacije koja će se sljedeće godine u listopadu održati u Poreču – najavljeno je danas u Valamar Diamant Hotelu. Priprema se Istria300, jedinstvena biciklistička manifestacija međunarodnog potencijala.   

Biciklističko natjecanje koje će se održati pod sloganom ‘Ride Your Limits’ okupit će u prvoj godini 1000 biciklista, a jedna od posebnosti Istria300 jest ta da će sudionici tijekom vožnje moći odabrati koju udaljenost žele prijeći te će im na raspolaganju biti čak tri dužine – 300 km, 235 km i 155 km. Osim utrke, u sklopu manifestacije će u Poreču od 8. od 11. listopada biti organiziran i Istria300 Expo koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt noviteta iz biciklističke industrije. Osim sportskih sadržaja za sudionike Istria300 bit će organizirana zanimljiva predavanja renomiranih biciklističkih trenera i nutricionista iz World Tour biciklističkih ekipa. Roditelji će brigu o djeci moći povjeriti Valamarovom animacijskom timu u sklopu Maro programa, a za sve sudionike osiguran je promo kod koji osigurava povlaštene cijene smještaja u Valamarovim hotelima. Tako će Istria300 svim sudionicima pružiti jedinstveni obiteljski doživljaj.  

Ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju organiziraju Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Miholjević je domaćoj publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, dok je ove godine organizirao utrku CroRace koja je također okupila poznata imena svjetske biciklističke scene.  

 „U listopadu sljedeće godine u Istri ćemo dočekati iznimno motivirane i ambiciozne zaljubljenike u biciklizam iz cijelog svijeta. Istra nudi idealne uvjete za biciklizam i upečatljive rute po nekim od najljepših istarskih cesta i spektakularnim lokacijama koje će sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo“, ispričao je direktor utrke Vladimir Miholjević i naglasio kako organizacijom ove manifestacije žele ne samo zadovoljiti već i postaviti najviše standarde u organizaciji biciklističkih događanja. Želimo da sportaši i biciklizam profitiraju u najvećoj mogućoj mjeri“, istaknuo je.  

Zato Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča snažno podupiru biciklističke i druge sportske manifestacije jer su one najbolji promotor destinacije 

 „Jako nam je drago što će upravo Poreč biti domaćin velike biciklističke manifestacije kao što je Istria300 i što ćemo tom prilikom ugostiti bicikliste iz cijelog svijeta. Nastojimo, među ostalim, naš grad i Istru predstaviti kao destinaciju koja može ugostiti razne sportove, zahvaljujući dobroj smještajnoj i sportskoj infrastrukturi. Naše smo kvalitetno domaćinstvo već u više navrata dokazali i vjerujem da je Istria300 samo prvo izdanje u nizu“, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. 

Direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik istaknuo je kako u Poreču strateški rade na razvoju outdoor segmenta udružujući se sa susjednim turističkim zajednicama. Fokus je na razvoju različitih proizvoda i aktivnosti, pa tako intenzivno rade na razvoju staza za brdski, cestovni i obiteljski biciklizam, dok istovremeno razvijaju i projekte kojima podižu svijest o biciklizmu i osiguravaju bolju sigurnosti biciklista na prometnicama.    

Upravo je Valamar Riviera zajedno s lokalnom zajednicom aktivno uključena u razvoj bike turizma u svojim istarskim destinacijama Poreč i Rabac. 

„Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude. U Valamar Rivieri strateški razvijamo destinacije u kojima poslujemo koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bismo gostima ponudili upravo ono što traže, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri koja podržava ovaj veliki projekt.   

Službeni partner manifestacije, svjetski je poznata biciklistička ekipa koja broji čak 29 pobjeda samo ove godine – Israel Cycling Academy iz Tel Aviva. Osim što su globalno priznati zbog sportskih rezultata, istaknuti su u svijetu biciklizma i zbog velikog broja članova pripadnika različitih nacionalnosti čime su pridobili podršku stotine tisuća fanova iz brojnih zemalja, uključujući i iz Hrvatske. Francuski časopis Cyclisme ih je, u nedavno objavljenoj reportaži s naslovnice, opisao kao ekipu „United Colors of Israel Cycling Academy“. 

„Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more i odličnu klimu i zato smo ponosan partner manifestacije. No posebno se veselimo boravku u Istri te izvrsnom tretmanu u Valamar Diamant Hotelu kao temelju odlaska na trening kamp u Israel. U uspjeh projekta vjerujemo jednako kao i organizator s obzirom na prelijepu destinaciju, odličnu uslugu i organizacijske reference u koje smo se uvjerili u četiri nastupa na Touru of Croatia i ovogodišnjem CRO Raceu“, izjavio je Kjell Carlström, direktor ekipe Israel Cycling Academy. 

Za ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju otvorene su pretprijave koje traju do 6. prosinca 2019. godine kada kreće otvaranje prijava nakon prezentacije konačnih ruta 4. prosinca 2019. godine.  Više informacija o manifestaciji, kao i o popratnom sadržaju možete pronaći na službenoj web stranici te na društvenim mrežama Facebook i Instagram, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Valamar Riviere. 

Nika Fornažar brončana, Iskra Ivančić četvrta na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina

vižinada iz zraka centar povijesna jezgra

VIŽINADA bilježi turistički rekord – Ostvareno čak 22 posto više noćenja i 25 posto više dolazaka!