in

Nove nagrade za porečke flautistice Evu Palman, Chiaru Petretti i Avu Asiju Kanceljak

Učenice Umjetničke škole Poreč osvojile su prve nagrade na  58. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – regionalnom natjecanju u Imotskom u disciplini flaute.

U glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom održano je 58. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači, od 29. veljače do 1. ožujka.

Umjetničku školu Poreč predstavile su tri učenice flaute:

Eva Palman, učenica 2. razreda u I. kategoriji osvojila je I. nagradu sa 92,13 bodova. Evu je pripremala učiteljica savjetnica Samanta Stell.

Chiara Petretti, učenica 2. razreda u I. kategoriji osvojila je I. nagradu sa 90,50 bodova. Chiaru je pripremala učiteljica savjetnica Samanta Stell.

Ava Asia Kanceljak, učenica 3. razreda u kategoriji I. osvojila je II. nagradu sa 89,75 bodova. Avu je pripremala učiteljica Anamarija Škara Youens.

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica profesorica klavira Antonella Picinić i veliko joj hvala.

Eva i Chiara svojim su sjajnim nastupom postigle 1. nagradu i pravo nastupa na Državnom natjecanju gdje će se natjecati u finalu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dakle, Evi i Chiari predstoji još četiri tjedna intezivnih priprema zajedno sa njenom sjajnom učiteljicom savjetnicom Samantom Stell. Učenicama Evi i Chiari ovo je ujedno prvo natjecanje u kojem su sudjelovale, što čini ovaj uspjeh još većim.

Učenica Ava Asia Kanceljak već je nagrađena na međunarodnom natjecanju Daleki akordi u Splitu te smo ponosni i na osvojenu drugu nagradu i visok broj osvojenih bodova. Važno je napomenuti da učenica Ava Asia Kanceljak sudjeluje na svim važnim koncertima Škole te svojim nastupima oduševljava sve prisutne.

Ocjenjivački sud regionalnog natjecanja, izabran iz reda istaknutih pedagoga za discipline flaute, klarineta, saksofona, oboe i fagota, činili su predsjednica Renata Penezić, te članovi Branko Mihanović, Bruno Philip, Nikola Fabijanić i Mykhaylo Kraynyk.

Na natjecanje u navedenim disciplinama prijavilo se 100 učenika osnovnih, srednjih glazbenih škola te Akademije iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug: Šibenik, Split, Sinj, Omiš, Imotski, Makarska, Zadar, Dubrovnik, Metković, Delnice, Poreč, Biograd na Moru, Rijeka, Korčula, Drniš i Vela Luka. Pojedinačno drvenih puhača kako slijedi nastupalo je: 33 flaute,  10 klarineta, 15 saksofona i  11 oboa, piše u priopćenju ravnateljice škole Sanjice Sare Radetić.

opća bolnica pula mornarička covid odjel

Sumnja se na koronavirus: Porečan od jučer u pulskoj bolnici, Umažanin u kućnoj izolaciji

POREČ: Dvjema ženama prijetio smrću zbog nepostojećeg duga