in

Novi uspjeh porečkih glazbenica: Mia Janko i Chiara Vukadinović osvojile prvu nagradu na natjecanju u Samoboru

Mia i Chiara

Učenice Umjetničke škole Poreč osvojile prvu nagradu na
2. Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru

U Samoboru se od 6. do 8. ožujka održalo 2. Međunarodno gitarističko natjecanje Ida Presti u dvije kategorije: solisti i komorni sastavi.

Umjetničku školu Poreč predstavile su dvije učenice u kategoriji komorni sastavi – duo: Mia Janko (flauta) i Chiara Vukadinović (gitara). Učenice su osvojile prvu nagradu i drugo mjesto. Pripremila ih je učiteljica savjetnica Samanta Stell.

Ocjenjivački sud natjecanja činili su renomirani glazbenici i pedagozi iz Hrvatske i inozemstva: Isabelle Presti (Francuska), Helen Sanderson (U.K.), Gabriel Bianco (Francuska), Anabel Montesinos (Španjolska), Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska/Kosovo), Morana Pešutić (Hrvatska), Ivana Trogrlić Mandić (Hrvatska).

Chiara Vukadinović, učenica 5. razreda gitare u klasi učitelja Hrvoja Hleba i Mia Janko, učenica 6. razreda flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell, predstavile su se izvrsnim nastupom kao komorni sastav Duo. Mia i Chiara odlične su učenice Umjetničke škole Poreč i višestruko nagrađivane prvim nagradama kao solistice, a od ove školske godine sviraju u duetu kojeg vodi učiteljica savjetnica Samanta Stell. Ponose se osvojenom prvom nagradom na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe za komorne sastave te oduševljavaju svojom muzikalnošću na koncertima u školi i šire. Imale su priliku nastupati i u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, priopćeno je iz ove škole.

Odlična zabava u čast Danu žena: Porečki kuglački turnir okupio 8 ekipa – Pobijedile Neuništive

Čak 12 medalja za porečku Finidu