in

NOVIGRAD: Otvara se nova jaslička skupina zbog velikog broja djece

Gradsko vijeće Novigrada na zadnjoj je sjednici prihvatilo odluku o otvaranju jasličke odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Tičići. Kako je objasnio pročelnik Alen Luk u Tičiće je pristiglo 69 zahtjeva za prijem djece, čime se potencijalno povećava broj djece jasličke dobi, a riječ je i o gotovo rekordnom interesu za upis djece u vrtić.

Ispod upisnog praga ostalo bi devetoro djece koja imaju uvjet za upis (starija su od godinu dana), a kako je namjera zadržati dosadašnji standard upisa, u okviru kojega su prethodnih godina sva djeca koja zadovoljavaju uvjete bila upisana u jedan od dva novigradska vrtića, predloženo je otvaranje jedne dodatne jasličke skupine. Većinu za to potrebnih sredstava (dvije dodatne odgajateljice) osigurat će osnivač ustanove tj. Grad Novigrad.

U novu pedagošku godinu DV Tičići će tako krenuti s osam vrtićkih skupina.

Na toj je sjednici, k tome, imenovano i troje novih članova/članica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Suncokret – Girasole, nakon što je prethodnom sazivu UV-a istekao mandat. Grad kao osnivač u UV imenuje troje članova, a to su Ivana Špadijer, Diego Modrušan i Petra Legović. Preostala dva člana/članice imenuju se iz redova roditelja i djelatnika ustanove, saznajemo u gradskoj upravi.

NOVIGRAD: Potpisani ugovori o zakupu 67 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta

Veslački klub Istra uspio – Crowdfundingom skupili sredstva za kupnju toliko im potrebnog kombija