in

DOĐITE IH BODRITI: Plesna koreografija najmlađih Novigrađana na Velikom trgu u projektu “Plesom kroz život”

Ilustracija Pixabay

Tijekom školske godine 2023./2024. učenici osnovnih škola Rivarela i Talijanske osnovne škole, uz predškolce novigradskih dječjih vrtića Tičići i Suncokret-Girasole, sudjelovali su u projektu Plesom kroz život, gdje su učili plesati, ali u stvarnosti učili su još mnogo više.

Projekt plesne edukacije nazvan Plesom kroz život, složen je kako bi pomogao djeci ojačati samopouzdanje i prebroditi socijalne barijere, da unaprijede komunikaciju s vršnjacima, te da se na drugačiji, opušten način svakodnevno povezuju sa svojom okolinom, u razredu i u obitelji.

Kroz desetak sati plesne edukacije tijekom školske godine, uz pomoć plesnih instruktora Rosemarie Miletić, Ane Jovanović i Fabrisa Radina iz Plesnog centra Studio iz Pule, najmlađi Novigrađani uvježbavali su plesne pokrete i spremili se za završni, javni nastup projekta Plesom kroz život koji će se održati u utorak 7.5. na novigradskom Velikom trgu s početkom u 9,30 sati. U slučaju kiše i lošeg vremena, nastup će se održati u Sportskoj dvorani.

U prvoj godini projekta Plesom kroz život u Novigradu uključilo se ukupno oko 60 djece, učenici sedmih razreda osnovne škole Rivarela i osmog razreda Talijanske osnovne škole, te predškolci novigradskih dječjih vrtića Tičići i Suncokret-Girasole.

Iako je za Novigradske najmlađe generacije ovo bila prva godina projekta plesne edukacije, slični se projekti realiziraju već duži niz godina u školama u Velikoj Britaniji, širom Sjedinjenih Američkih Država te u Kanadi i Švicarskoj, a posljednjih 15 godina, Plesni centar Studio iz Pule jedini u Hrvatskoj provodi plesne edukacije ovog tipa u osnovnim školama i vrtićima, objavio je Grad Novigrad.

vinari buje turistička

Bujska vina osvojila čak dvije platinaste i 15 zlatnih medalja na Vinistri

Predavanje o izborima za EU parlament u SRednjoj školi Mate Balote Poreč

POREČ: Iskoristi svoj glas – Maturantima objasnili zašto je važno da glasaju na izborima za EU parlament