in

Općina i DND Marčana obilježavaju Dječji tjedan pod geslom “Ljubav djeci prije svega”.

Foto Dječji vrtić Vrtuljak Marčana

Nakon osnivanja Društva Naša djeca Marčana prošle godine i ove godine nastavlja se aktivnostima lokalne zajednice kojima se ostvaruju dječja prava zajamčena Konvencijom UN-a. Cilj aktivnosti je motiviranje i aktiviranje društvenih subjekata, od institucija i udruga do građana pojedinaca, na promicanje i zaštitu prava djeteta, što rezultira stvaranjem kvalitetnog okruženja za odrastanje djece u svim aspektima života, saznajemo od načelnika općine Marčana Predraga Pliška.

Ovom aktivnošću Društvo „Naša djeca“ Marčane okuplja sve uzraste djece, od vrtićke do školaraca. Osim vrtićke i školske djece s područja Općine Marčana, uključena su djeca svih kategorija Škole nogometa Mandalena.

Aktivnosti koje će se odvijati su na temu ekologije, sportske igre na igralištu, duge šetnje za više razrede, zdravi obrok od voća – a s obzirom da je Međunarodan godina voća i povrća – sudionicima će biti podijeljena voćna salata.

Organizira se i foto natječaj za sve razrede i dobne skupine na temu:  „Ja i moj zavičaj“ gdje autor fotografije mora biti dijete. Pobjedničke fotografije postat će razglednice, u suradnji s TZ Općine Marčana.

Aktivnosti će biti podijeljene po odgojno obrazovnim ustanovama, ne miješajući djecu, kako bi epidemiološka situacija ostala povoljna i djeca nesmetano išla u školu na nastavu.

-Ono što je i dalje važno na nivou naše općine je  da se potiče suradnja i udruživanje. Smatram da je ovakav način rada jedan bitan segment za razvoj cijele naše općine. Bez obzira na covid ipak pronalazimo načine rada, a da svi zajedno poštujemo sve epidemiološke mjere, naglašava načelnik Predrag Pliško.

Porečka trenerica ELENA ZDJELAR na najvećem fitness natjecanju na svijetu

Feštom u Domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Poreču