in

Porečka trenerica ELENA ZDJELAR na najvećem fitness natjecanju na svijetu

Foto Elena Zdjelar

Elena Zdjelar iz Poreča sutra putuje na najveće fitness natjecanje na svijetu pod nazivom Olimpya Amateur koje će se odvijati 5. i 6. listopada u američkom gradu Orlandu na Floridi. Elena je jedina predstavnica Hrvatske.

Foto Elena Zdjelar

-To je najveće i najvažnije fitness natjecanje na svijetu i velika mi je čast što ću biti dio svega toga. Natjecat ću se u kategoriji bikini fitness i to u dvije kategorije – prva je open c (po visini), tu idu svi neovisno o godinama, te u master kategoriji koja je od 35 godina na gore.

Ocjenjuje se sklad tijela, sama prezentacija (pozing) i naravno svi detalji kao sto su šminka, bikini, frizura. Kod ove kategorije nije potrebna velika mišićna masa ali opet mora postojati čvrstoća, oblik i sklad tijela, pojašnjava trenerica fitnessa Elena.

Takmičenje je 5. listopada i kreće na put 2. listopada.

-Spremala sam se pet mjeseci, uz strogi režim prehrane i intenzivne težinske treninge, vježbanje pozinga, vakuma. Na kraju sam odradila i kardio treninge šest puta tjedno i još stroži režim prehrane. Za ovakve prireme moraš prije svega biti jak u glavi i vrlo discipliniran, te naravno moraš voliti ovaj sport jer bez ljubavi nema ni rezultata.

Šest dana do takmičenja mogu reći da sam jako zadovoljna s formom, dala sam svu sebe u ove pripreme i kako god bude išlo ne mogu si ništa zamjeriti jer sam dala svojih sto posto u svemu. Od kad sam se počela natjecati san mi je bio ići na Olympiju i evo napokon se približava taj dan. Držite mi fige, pozvala je Elena Zdjelar.

DAN OPĆINE VIŽINADA: Laureati Sonda, Elvira Brečević, Florijan Marković, Janko i Aldo Pastorčić, Jasna Beaković, Ksenija Deković i Lucija Geržinić

Općina i DND Marčana obilježavaju Dječji tjedan pod geslom “Ljubav djeci prije svega”.