in

Općina Kaštelir-Labinci financirat će djetetu s teškoćama u razvoju asistenta

Ilustracija - Foto Grad Poreč

Općina Kaštelir-Labinci finacirat će rad asistenta za dijete s teškoćama u iznosu od 100%, odlučili su vijećnici na zadnjoj sjednici vijeća u srijedu.
Grad Poreč, kao osnivač javne ustanove Dječji vrtić «Radost», objavio je javni poziv za upise djece za pedagošku 2022./2023. godinu. U područnom vrtiću u Kašteliru nije bilo raspoloživih mjesta. U jaslicama za 10-satni redoviti program bilo je raspoloživih 8 mjesta. Za vrtić u Kašteliru na listi čekanja nalazi se 12 djece. U jaslicama u Kašteliru upisano je 8 djece te je na listi čekanja ostalo 2 djece.

Radi toga pojedini su roditelji upisali svoju djecu u vrtiće u susjednim mjestima.
-Lani nismo imali djece s posebnim potrebama, pa tako nije bilo potrebe ni za asistentom koji se u stotpostotnom iznosu plaća iz proračuna. Imamo zamolbu jednog roditelja koji nije uspio dijete upisati u Radost Kaštelir, nego ga je upisao u porečkom vrtiću 101 dalmatinac. Da je to dijete upisalo Radost ne bismo ni znali da plaćamo uz redovne troškove još i asistenta, jer umjesto 74.000 kuna Radost bi nam mjesečno fakturirao 79.000 kuna. Stoga, u ovom slučaju asistenta bi morali plaćati roditelji iz svog džepa, ali smatram da bismo to morali mi financirati iz proračuna. Plaća tog asistenta je 4.680 kuna, plus putni trošak. Predlažem da prihvatimo financiranje za to dijete, što će nam biti dodatni godišnji toršak od oko 50.000 kuna, pojasnio je načelnik Đulijano Petrović.
Rasprave nije bilo, pa su vijećnici ovu odluku prihvatili jednoglasno.

Inače, dodao je, općina sufinancira 1.230,00 kuna za 10 satni redoviti program (vrtić), 915 kuna za 6-satni redoviti program (vrtić) i 1.650 kuna za redoviti program jaslica.

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

U prevrtanju traktora preminuo 88-godišnjak

Dani grožđa u Bujama 2022.

Dani grožđa u Bujama oduševili – Tombolu osvojila Anamarija Bartolović, koncerti i humanitarna krostata od 2.022 bobice