in

Dani grožđa u Bujama oduševili – Tombolu osvojila Anamarija Bartolović, koncerti i humanitarna krostata od 2.022 bobice

Dani grožđa u Bujama 2022.

U Bujama završeno je 116. izdanje Dana grožđa, manifestacije koja se odvijala od petka do nedjelje.

 Dani grožđa u Bujama 2022.
Dani grožđa u Bujama 2022.

Nažalost, neki manji dijelovi programa se nisu održali zbog loših vremenskih prilika i još lošije vremenske prognoze. No, na svu sreću održan je glavni dio manifestacije koji je privukao najveći broj posjetitelja. Riječ je o Velikoj tomboli koja je ove godine bila zaista velika, po pitanju nagradnog fonda koji je iznosio 102.000 kn. Svi listići su prodani u rekordnom roku, a ujedno rekordan je bio i ukupan broj prodanih listića.

Dani grožđa u Bujama
Dani grožđa u Bujama

Glavna nagrada, tj. tombola od 75.000 kn pripala je Anamariji Bartolović iz Buja, činkvinu vrijednu 18.000 kn osvojio Silvano Krajcar iz Žminja, kvaternu od 6.000 kn Edvard Tonšić iz Umaga i tombolin od 3.000 kn Marina Martinčić iz Savudrije.

Veliki je bio naglasak na sportu uz razna natjecanja. Održan je 21. Memorijalni malonogometni turnir „Mario Bazjak“, tradicionalna nogometna utakmica Veterana, lovno kinološki kup Sv. Hubert 2022 „Trofej Dani grožđa“ , ribolovno takmičenje „Dani grožđa 2022.“, teniski turnir Memorial Stojanka Puzigaća, 3. Ženski boćarski turnir, prvenstvena utakmica III HNL zapad NK Buje – NK Pomorac 1921, rukomet: „Memorijal Dario Cimador“, gađanje glinenih golubova, ribolovno takmičenje „Dani grožđa 2022.“ i tenis turniri za mlađe uzraste. Sportski dio programa činili su i pokazni treninzi u režiji bujskih karatista i hrvača.

Natjecateljski dio obuhvaćao je i moru kantadu te turnir u briškoli i trešeti.
Ujedno , na događaju dalo se prostora i umjetnosti uz izložbu Slavice Oplanić u kuli Sv. Martina, umjetničko oslikavanje drvenih bačvi i Dječji ex – tempore koji je zbog vremenske prognoze prebačen s petka na ponedjeljak 19. kolovoza. Osim navedenog, lijepa za vidjeti je bila  Smotra i IPO mladih lovačkih pasa Bujštine.

Dani grožđa u Bujama 2022.
Dani grožđa u Bujama 2022.

Posebno zanimljiva i zabavna je bila vinska šetnja starim gradom uz Limenu glazbu Zajednice Talijana Buje gdje su posjetitelji mogli degustirati razna vina uz popratnu zakusku na osam različitih punktova.
Ukusno je bilo i uz gljivarski kotlić, vola na ražnju i ostalu ponudu na štandovima i u lokalnim ugostiteljskim objektima, a za ljubitelje slastica na raspolaganju je bila krostata od 2022 bobice grožđa, gdje su se prikupljale donacije u humanitarne svrhe, tj. za rad Centra za inkluziju i podršku u zajednici Buje te posebnog odjeljenja OŠ Mate Balota Buje.

Što se tiče glazbenog programa za njega su bili zaduženi uz prethodno spomenutu limenu glazbu, Tu i Tamo band, Parni Valjak Project, Bukaleta, Associazione musicale Vecia Trieste & gruppo vocale AD LIBITUM, Koktelsi, Sergio Pavat e l’Orchestra Istriana, Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Dani grožđa u konačnici su uspjeli „pobijediti“ kišu i ponuditi izuzetno bogat trodnevni program koji je obilovao sportom, natjecanjima, glazbom, zabavom, kulturom, umjetnošću, grožđem, enogastronomijom, a kulminirao je posljednjeg dana uz tombolu i izuzetno veliku posjećenost.

Dani grožđa u Bujama

vrtić veli maj foto grad poreč

Općina Kaštelir-Labinci financirat će djetetu s teškoćama u razvoju asistenta

Akcija darivanja krvi u Poreču