in

PAZIN: Bogat program Dječjeg tjedna – razmjena igračaka, radionica zdrave prehrane…

Foto Društvo Naša djeca Pazin

Društvo „Naša djeca“ Pazin u suradnji s drugim javnim ustanovama i organizacijama u Pazinu prigodnim programima obilježit će Dječji tjedan 2021. godine. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća, stoga Savez DND – a Hrvatske poziva djecu i članove Društava „Naša djeca“ da se pridruže obilježavanju Međunarodne godine voća i povrća. Ovo je prilika za podizanje svijesti o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani ljudi, sigurnosti hrane i zdravlju te postizanju ciljeva održivog razvoja UN -a. U skladu s navedenim, DND Pazin organizirat će različite aktivnosti za djecu Pazina i okolice.

PROGRAM:

TIJEKOM CIJELOG TJEDNA

Pozivamo svu zainteresiranu djecu, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta da sa svojim učiteljicama, odgajateljicama i tetama čuvalicama na papiriće veličine A5 napišu i ukrase poruke odraslima naziva s temom „Da sam ja odrastao…“ te do srijede, 6.10. donesu u prostor DND – a Pazin. Poruke djece roditeljima će pripremiti DND te izložiti na izložbi u Šetalištu Pazinske gimnazije povodom obilježavanja Dječjeg tjedna.

ČETVRTAK, 7.10.2021.

10,00 – 12,00 sati

Razmjena igračaka za djecu vrtićke dobi koja vrtić polaze u susjedstvu DND –a u prostorima Društvenog centra Veli Jože (skupine Mići Meštri, Bubamarci, Hihotići i Tintilinići). Ideja je da djeca po skupinama donesu svoje očuvane i čiste stare igračke koje više ne koriste te ih zamijene s nekim drugim igračkama koje žele imati. Skupine će međusobno zamijeniti igračke kako bi se osiguralo poštivanje epidemioloških uvjeta. Cilj ove inicijative je učenje održivog životnog stila te razvijanje vještina „trampe“.

Pravila trampe:

  1. Pripremi svoju igračku – donesi igračku u onakvom stanju u kakvom je želiš dobiti
  2. Ostavi svoju igračku za drugoga
  3. Napiši poruku novom korisniku igračke
  4. Razgledaj, razgovaraj, raspitaj se
  5. Odaberi drugu igračku – svatko odabire jednu

17,30 – 18,30 sati

Radionica zdrave prehrane za djecu i roditelje održat će se povodom obilježavanja Međunarodne godine voća i povrća. Radionicu će voditi Suzana Bračić, a zainteresirana djeca i roditelji mogu se prijaviti na broj telefona +385 95 567 7427 (Neva Ljuština), ili na adresu e – pošte: dndpazin@gmail.com.

PETAK, 8.10.2020.

10,00 – 11,00 sati

Mini Vox populi na Trgu slobode – susret gradonačelnice Grada Pazina i predsjednika/predsjednice Gradskog vijeća Grada Pazina s predstavnicima svake grupe djece te predstavljanje dječjih prijedloga i želja (grupe djece uključuju tri predstavnika vrtića, četiri predstavnika nižih razreda OŠ, četiri predstavnika viših razreda OŠ te tri predstavnika GSŠJD Pazin). Prijedlozi i želje djece prema Gradu, vrtiću i školama pripremit će se u suradnji s pedagoginjama, odgajateljicama te stručnom službom iz vrtića, osnovne i srednje škole.

14,00 – 16,00 sati

Razmjena igračaka za polaznike Produženog boravka OŠ Vladimira Nazora Pazin održat će se u dvorištu DND-a. Ideja je da djeca donesu po jednu svoju očuvanu i čistu staru igračke koju više ne koriste te ih zamijene s nekim drugim igračkama koje žele imati. Cilj ove inicijative je učenje održivog životnog stila te razvijanje vještina „trampe“.

Pravila trampe:

1.             Pripremi svoju jednu igračku – donesi igračku u onakvom stanju u kakvom je želiš dobiti

2.            Razgledaj, razgovaraj, raspitaj se

3.            Odaberi drugu igračku – svatko odabire jednu

4.            Postigni dogovor

5.            Dovrši trampu i zapečati dogovor

prijatelj suncu poreč besplatno savjetovalište protiv malignih bolesti na koži

Besplatno savjetovalište – Prijave u tijeku za dermatologa po porečkim mjesnim odborima

VRSAR: Općina sufinancira prijevoz učenicima – Prijave otvorene