in

PAZIN: „TOČKA – CRTA – CRTEŽ“ u LG galeriji

Društvo likovnih stvaratelja Pazin na svojoj novoj izložbi naslovljenoj „točka – crta – crtež“ predstavlja radove nastale tijekom dječjih likovnih radionica, koje su usprkos svim ograničenjima i u skladu s epidemiološkim mjerama, provedene od početka školske godine do danas. Radionice je pohađalo četrnaestero djece, učenika od prvog do šestog razreda osnovne škole pod vodstvom odgojiteljice Emine Putinja.

Kako je na otvorenju naglasila voditeljica Emina, svako putovanje počinje u jednoj točki, pa tako i ono kroz likovnost. Mladi su kreativci svoj likovni put započeli točkom, uslijedila je crta i stvoren je crtež. Tijekom mjeseci rada upoznavali su razne likovne tehnike, učili o pravilima crteža, istraživali svijet oko sebe, upoznavali neobične motive, a ponajviše od svega, uživali u procesu stvaranja.

A stvorena su izuzetno maštovita djela, zanimljivih kompozicija i bogatog kolorita.Peta je to generacija talentiranih učenika koji su u organizaciji pazinskog DLS-a zakoračili u svijet likovnosti i doživjeli svoju prvu izložbu, a oni su: Sanna Aničić, Lorna Banovac, Noa Benedetti, Reana Koraca, Matej Krizmanić, Dominik Mušković, Filip Mušković, Sabina Oplanić, Marta Putinja, Karla Putinja, Andrea Rajko, Dominik Rajko, Anja Stojnić i Adrijan Vojsković.

Izložbi je nazočio i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je iskazao oduševljenje radovima malih umjetnika te pohvalio pazinsko Društvo likovnih stvaratelja, jednu od najaktivnijih udruga u Pazinu, koja i u ova zahtjevna, pandemijska vremena iznalazi načine da prezentira svoj rad javnosti i obogati kulturni život grada.

Izložba „točka – crta – crtež“ može se razgledati do 22. svibnja, radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Božinović: Nema popuštanja mjera, na neke događaje moći ćemo samo s covid-putovnicama

U subotu derbi NK Jadran Poreč – NK Novigrad