in

Plesni studio MOT 08 pripremio Dječji tjedan – Čarobni svijet bajki i likovne radionice

Mot 08

„Ljubav djeci prije svega“ je prepoznatljiva i lijepa izreka koja je moto Dječjeg tjedna. Vođeni tom parolom i mišlju da djeci treba samo bezuvjetna ljubav i naravno malo smijeha i zabave, Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ i ove je godine u suradnji s Gradom Porečom i volonterima Tajanom Reznić Brenko, odgojiteljicom Natašom Rotar I profesoricom likovne umjetnosti Marinom Dželalijom Jakominić pripremio bogati program.

U toku tjedna Tajana Reznić Brenko, doktorandica poslijediplomskog doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, vodit će radionicu posvećenoj kulturi mira, suradnji i dijalogu. Osnovne teme vezuju se uz izgradnju međusobnog povjerenja i prihvaćanja, unutar grupne povezanosti te razvijanje pozitivnog stava o sebi i drugima. Na radionici će se prvenstveno usredotočiti na razvoj vještine aktivnog slušanja te jasnog izražavanja osjećaja i potreba što se shvaća prvim korakom prema
istinskom dijalogu i umijeću suradnje te vještini miroljubivog rješavanja sukoba koje vodi do transformacije u kvalitetno nove odnose između pojedinaca i unutar grupe.

Cilj radionica jest promjena određenih stavova, ponašanja, doživljavanja; zajednički rad I zajedničko sazrijevanje; razvijanje svijesti o pravima i odgovornostima, svojih i drugih, kao i o zajedničkoj odgovornosti za dobrobit zajednice.
Najmlađim članicama Studija za izvedbene umjetnosti Mot 08 će u posjet doći odgojiteljica Nataša Rotar koja će djecu uvesti u čaroban svijet bajki te time probuditi dječju maštu.
Učiteljica likovne umjetnosti Marina Dželalija Jakominić će kroz likovnu umjetnost djecu potaknuti na stvaralaštvo, timski rad i zajedništvo.

dan općine žminj željko plavčić vilma unukić

Obilježen Dan općine Žminj – Nagrade za životno djelo Vilmi Unukić i Josipu Pinu Kuharu

električni kuter ilustracija

U Poreču ukraden moped, u Rovinju romobil