in

PO POSEBNIM MJERAMA u vrtićima na Poreštini 141 dijete – Najviše u Poreču, najmanje u Kašteliru a jedan uopće ne radi

Tar prije korone/Foto Tanja Kocijančić

U vrtićima u Poreču i okolnim općinama trenutno je upisano 141 dijete. Neki su krenuli prošli tjedan, a drugi danas. Svi su primljeni prema uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje je 29. travnja objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Dječji vrtić Radost Poreč s radom je počeo danas i to s 81 djetetom u Poreču i područnim odjelima u Baderni, Vižinadi i Kašteliru. Kako doznajemo od ravnateljice Divne Radola, mališani su primljeni u 13 skupina s kojima će do 1. lipnja raditi 26 odgajateljica. U matičnom vrtiću kod robne kuće ima najviše mališana, ukupno 36 u 4 grupe. U jaslicama imaju 4 grupe s ukupno 20 djece, a u gornjem vrtiću kod tržnice četvero djece u jednoj grupi. U Baderni je danas krenula jedna vrtićka grupa sa sedam i jedna jaslička s petero mališana. U Vižinadi je otvorena jedna grupa s petero djece, a u Kašteliru isto jedna, ali s njih četvero.

-Odgajateljice koje su sada doma provode program “Vrtić u kući”, što će biti objavljeno na našim web stranicama. Posjetio nas je epidemiolog u petak da bismo bili sigurni da smo sve pripremili kako treba. Roditeljima je zabranjen ulazak u naše zgrade, djeca se ne miješaju po grupama, pa tako i na dvorište idu u različitim terminima, kazala je ravnateljica Radola koja je istaknula da 1. lipnja dolazi drugi tim odgajateljica, a ove koje sada rade bit će dva tjedna kod kuće.

U Taru su prošlog tjedna počela s radom oba vrtića s ukupno 32 djece. U vrtiću “Morski konjić/Cavalluccio marino” imaju dvije vrtićke i jednu jasličku grupu s ukupno 23 djece, a u talijanskom Paperinu samo jednu vrtiću s 9 mališana.

Vrsarski i funtanjanski vrtić Tići djeluje pod zajedničkom kapom, pa su trenutno sva djeca smještena u matičnoj zgradi u Vrsaru. Ravnateljica Venis Gregurović kazala je da su primili ukupno 18 djece, od kojih su pet jasličke dobi, u ukupno tri grupe. Zajedno su smještena vrsarska i funanjanska djeca, a rade odgajateljice iz oba vrtića. S radom su počeli 11. svibnja, a od 25. svibnja primit će sigurno još jednu ili dvije grupe, ovisno o interesu i potrebama roditelja. I tada će u grupi moći biti maksimalno devetero djece i tako će biti sve dok traju mjere koje je propisao HZJZ. Ovih šest odgajateljica koje trenutno rade idući tjedan će ići kući, a stići će drugi tim odgajateljica koje su sada doma.

Kako doznajemo, Dječji vrtić Višnjan počet će s radom 1. lipnja. Nakon anketiranja roditelja pokazalo se da je za 11. svibnja bilo jako malo interesa, tek 4 djece, pa je osnivač odlučio ne otvoriti vrtić u svibnju, odnosno odgoditi početak rada za 1. lipanj.

IDA organizira besplatni webinar o digitalnom marketingu za poduzetnike

pas petarde pirotehnika prijatelji životinja

Policija istražuje tko je ubio psa u Balama