in

POKLON ZA NAJMLAĐE: U Novigradu besplatna predstava „Priče iz davnine“ Teatra Naranča

Teatar Naranča - Priče iz davnine - Foto CMIK Novigrad

Za kraj travnja u novigradskom CMIK-u priredili su mali poklon svojoj najmlađoj publici. U petak 26. travnja od 19 sati svi su pozvani na novu kazališnu predstavu pulskog Teatra naranča “Priče iz davnine”, nastale na temelju priča iz istoimene glasovite zbirke pripovijedaka naše proslavljene književnice Ivane Brlić-Mažuranić.

– Naši najmlađi sugrađani, ali i djeca iz drugih nama susjednih sredina, naša su najbrojnija i najvjernija publika, posebice u okviru kino programa i projekcija petkom, kada za njih prikazujemo njima omiljene crtiće. Obzirom na pravila distributera tih filmova odnosno crtića nismo u mogućnosti povremeno našu malu publiku “počastiti” besplatnim projekcijama, ali im zato nastojimo povremeno zahvaliti i nagraditi ih besplatnim kazališnim predstavama i drugim njima namijenjenim programima. Predstave Teatra Naranča omiljene su kod naše male publike, pa nas veseli svaka prigoda da u CMIK-u ugostimo neku od njihovih kazališnih uspješnica, prenio je ravnatelj CMIK-a Kristijan Nemet.

Likovi iz priča “Sunce Djever i Neva Nevičica”, “Kako je Potjeh tražio istinu” i “Šuma Striborova” mališane će u ovoj predstavi voditi kroz čaroban svijet slavenske mitologije i fantastike, ističući pritom počne poruke i prave životne vrijednosti. Autorica dramaturškog teksta je Mathilde Vukosavljević, režiju potpisuje Majkl Mikolić, kostimografkinja je Laura Reljan, dok je za scenografiju bila zadužena Vlatka Rubil. Autor originalne glazbe je poznati istarski glazbenik Bruno Krajcar. U predstavi igraju Irin Šime Rabar / Majkl Mikolić, Mathilde Vukosavljević, Gordana Šimić i Lara Živolić Agaj.

Ulaz je dakle slobodan, bez ikakvih ulaznica i rezervacija. Dovoljno je doći na vrijeme i – uživati u čarobnom svijetu kazališta, javili su iz CMIK-a.

Foto Porezna uprava

Porezna uprava upozorava na pokušaj prijevare: Ne nasjedajte na lažne poruke!

Ilustracija

U petak u Funtani otvaranje međunarodne umjetničke izložbe u režiji udruge Loze