in

POREČ: 101 Dalmatinac obilježio Dječji tjedan s edukativnim i zabavnim aktivnostima

Foto Dječji vrtić 101 Dalmatinac Poreč

Početkom listopada vrtići organiziraju šarolike aktivnosti povodom Dječjeg tjedna, a lijepa izreka „Ljubav djeci prije svega” predstavlja njegov moto. Veseli tjedan započeo je u porečkom Dječjem vrtiću 101 Dalmatinac sadnjom tri stabla prijateljstva na vrtićkom igralištu zahvaljujući garden centru Plan Terra koji je usrećio mališane donacijom i novim iskustvom. Jedna od atraktivnih aktivnosti bio je posjet vatrogascima, hitnoj službi i policiji, gdje su djelatnici upoznali djecu s njihovim radom, vozilima te opremom koje svakodnevno koriste.

Foto Dječji vrtić 101 Dalmatinac Poreč
Foto Dječji vrtić 101 Dalmatinac Poreč

Tijekom tjedna djeca uz pratnju njihovih odgajatelja otišla su u kazališnu dvoranu pogledati novu predstavu “Pčelica Maja” pulskog Teatra Naranča, koja je bila poklon Grada Poreča. Nakon predstave mališani su se iskusili u glumi te su si sami izradili lutke na štapiću na temu “Ježeva kućica”. Jesen ne može početi bez Tete Jesenke, koja svake godine, laganim, ali sigurnim korakom dođe do naše obližnje šume, uzme svoji kist i oboji svaki list. Mališani su je dočekali s „jesenskim krunama”, pjesmom, recitacijama, glumom pa su u jednom trenutku čak i oni zaplesali. Na kraju druženja Teta Jesenka ih je počastila voćem.

Petak je bio rezerviran za tjelesnu aktivnost, gdje se djecu poticalo na razvijanje motoričkih vještina, druženje i timski rad. U goste je stigao i trener Marko Dojkić iz Košarkaškog kluba Poreč, s kojim su naučili sami voditi loptu, a zatim uz vođenje lopte pogađati koš.

S tim je zaokružen Dječji tjedan u vrtiću 101 Dalmatinac koji je bio pun raznovrsnih aktivnosti koje su djeci pružile ne samo zabavu, već i edukaciju, javili su nam iz 101 Dalmatinca.

BUJE poziva na koncert Chamber trija Crisóstomo u nedjelju

nevrijeme kiša grmljavina munje

Kraj babljeg ljeta: Stižu pljuskovi, grmljavina, vjetar, pad temperatura, snijeg…