in

BUJE poziva na koncert Chamber trija Crisóstomo u nedjelju

U Bujama u nedjelju 15. listopada u 19.30 sati nastupa Chamber trio Crisóstomo. U njemu sviraju Krešimir Marmilić – violina,

Matija Štajcar – violončelo i Lovorka Begović – harfa. Nastupit će u Crkvi Sv. Servula, a ulaz je besplatan.

Komorni trio Crisóstomo istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja donosi programsko osvježenje na našu koncertnu scenu pa ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem.

Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla a također i na 56. izdanju plovdivskog festivala komorne glazbe u Bugarskoj.

Brojne video zapise sa svojih koncerata objavili su na stranicama Youtubea.

Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima

„…osim glazbenika i njihovog muziciranja, te ponekog cvrčka i dakako zasluženog pljeska posjetitelja doista se nije čuo niti glas. Najbolji dokaz da je riječ o pravoj poslastici za ljubitelje klasične glazbe.

Krešimir Marmilić – rođen u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Finskoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba. Tonski zapis „Nočni čar” sa djelima F. Krežme objavljen mu je 2018. godine te „Piano Violinissimo” minijature hrvatskih skladatelja 2022.

Voditelj je i osnivač Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb (1995) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisostomo, Croazzolla Concertante ansambl. Član je također i Chordes i Solemnis tria. Radio je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Snimao je djela hrvatskih skladatelja za potrebe HRT. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Matija Štajcar – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član Komornog dua I tria Crisóstomo. Na mnogobrojnim koncertima nastupao je i kao solist.

Lovorka Begović, rođena u Zagrebu, školovanje na harfi započela je kod prof. Biserke Krčelić, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Dijane Grubišić Ćiković. Usavršavala se na seminarima kod prof. Marie Graf, Patrizie Tassini, Katerine Englichove i Laure Sofie Caramellino. Surađivala je s većinom hrvatskih orkestara (Varaždinski komorni orkestar, orkestar HNK Rijeka, mandolinski orkestar Sanctus Domino, Camerata Zagreb, Dubrovački simfonijski orkestar i drugi). Svirala je u raznim komornim sastavima uključujući Gymnopediste duo i Neoclassico trio. Zaposlena je u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu i njezine učenice iza sebe imaju brojne uspješne nastupe, dobitnice su nagrada na natjecanjima, a neke su i nastavile školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Program

M.T. von Paradis – Sicilienne

Edward Elgar – Chanson De Matin

Camille Saint-Saens – Labud

G.B. CIRRI – Duo za violinu and violončelo / Duetto per violino e violoncello Op.12 in G

Allegro con brio – Adagio – Rondo

Dmitri Shostakovich – Romance Op. 97

Luigi Maurizio Tedeschi – Pattuglia Spagnuola /harfa solo

Mihail Glinka – Le chant russe “Le doute”

Johannes Snoer – Valse caprice

Miroslav Miletić – Monolog

Joe Hisaishi – The Rain

Rolf Lowland – Serenade to Spring, Invitation

Foto POU Buje - Casabianca - hit predstava

Casabianca u BUJAMA: Nasmijte se do suza s Frankom i Đurđom

Foto Dječji vrtić 101 Dalmatinac Poreč

POREČ: 101 Dalmatinac obilježio Dječji tjedan s edukativnim i zabavnim aktivnostima