in

POREČ: Brojne nagrade i medalje za plesačice studija Unique na World Dance Mastersu i Istra Dance Openu

Foto Plesni studio Unique

U tjednu od 15. do 21. svibnja u Poreču se održalo svjetsko prvenstvo u plesu World Dance Masters 2023. na kojem je sudjelovalo  više od 7.000 plesača. Ove se godine u Poreču  okupio još veći broj plesača iz svih krajeva svijeta, a članice plesnog studija Unique iz Poreča uz plesni klub St. Art iz Karlovca bile su jedine hrvatske predstavnice.

U kategoriji jazz djeca predstavila se Lena Pršeš i među brojnom konkurencijom zauzela visoko 4.mjesto. Dita Šegon je u istoj plesnoj disciplini u dobnoj kategoriji juniora također zauzela 4.mjesto.

U disciplini jazz predstavile su se i solistica Katarina Munda, te Rea Biogradlija i Viktorija Ligović s duo točkom predstavile su klub u najboljem svijetlu.

U disciplini lyrical predstavile su se Lena Pršeš, Luana Ramaja te Vita Prpić koja je u brojnoj konkurenciji zauzela visoko 7.mjesto. U kategoriji djeca naše su malene djevojčice debitirale na svjetskom prvenstvu i slavile s visokim 1. mjestom u izuzetno jakoj konkurenciji, a i naše starije plesačice još su jednom pokazale svoje vrhunsko plesno znanje i osvojile 2. mjesto.

U disciplini open predstavila se Vita Prpić,a u disciplini contemporary modern u brojnoj konkurenciji predstavila se i Sara Brajković sa solo točkom. Vita i Sara su u istoj plesnoj disciplini s duo točkom zauzele visoko 6.mjesto.

Solistice Sara Brajković okušala se i u disciplini musical theatre i izborila 4. mjesto, a u istoj se plesnoj disciplini predstavila i Sara Kocijančić. Natjecanje su zaključile naše plesačice s grupnom koreografijom Prince Ali i zauzele 4.mjesto.

Posebne zahvale idu Gradu Poreču, koji već dugi niz godina omogućuje porečkim plesačicama da sudjeluju na ovom natjecanju i promoviraju ples.

Nakon uspješnog tjedna, plesačice Plesnog studija Unique prošlog su tjedna zaključile ovogodišnju natjecateljsku sezonu natjecanjem u Puli na Istra dance openu. Plesni studio Unique se iz Pule vratio s 12 osvojenih prvih mjesta, 2 druga mjesta i jednim trećim mjestom.

Koreografija Don’t rain on my parade osvojila je 3. nagradu best of the best, a nagradu za najbolju koreografiju natjecanja dobila je koreografija Kao u snu, koreografkinje Josipe Kalac.

benzinska tar foto tanja kocijančić gužva

Od utorka, 6.6., opet skuplje gorivo

Foto Karate klub Finida

Karate klub Finida iz Poreča osvojio 4 medalje u Kastvu