in

POREČ: Čak 42 ekipe na 4. Dream cupu – međunarodnom turniru za mlađe kategorije

Na nogometnim terenima u porečkoj Zelenoj laguni otvoren je Dream Cup, međunarodni nogometni turnir za kategorije U9 (2012. i mlađi) i U11 (2010. i mlađi) i U13 (2008. i mlađi). Četvrto izdanje turnira održava se do 20. lipnja u organizaciji tvrtke College-Sport, a od ove godine u suradnji sa NK Jadran Poreč.

Cilj turnira je razvoj naših mladih nogometaša te promicanje prijateljstva i suradnje nogometaša i klubova, kao i daljnje razvijanje Poreča kao destinacije sportskog turizma.

– Uz sav turistički potencijal i ljepote koje Poreč ima, organizacijom ovakvih događaja želimo pokazati da smo grad koji ima veliki potencijal u održavanju nogometnih događanja, naglašavaju organizatori.

S njima se složio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, napomenuvši kako ga posebno veseli da se ovakva događanja organiziraju u našem gradu i to u suradnju s našim nogometnim klubom. – Lijepe uspomene i iskustva koja će sa sobom ponijeti svi sudionici nama su najbolja moguća reklama. Bravo za sve uključene u organizaciju, rekao je Peršurić.

Na četvrtom izdanju turnira boravit će 42 momčadi, od kojih 14 iz različitih dijelova naše zemlje (Varaždin, Bregana, Velika Gorica, Virovitica) i Slovenije.

Sportski turizam jako je dobar način za produljiti sezonu, a sportske grupe su vrlo vjerni gosti koji se vraćaju u destinacije u kojima se ugodno osjećaju i imaju sve uvjete za kvalitetno odrađene pripreme, poručuju iz Plave Lagune u kojoj se sportska infrastruktura razvijala zajedno uz smještajnu te tako sportaši – profesionalci i rekreativci imaju sjajne uvjete za smještaj i trening.

Tako se ovaj turnir odvija u nogometnom centru u kojem se može vježbati na četiri uređena travnata nogometna igrališta od kojih je jedan s umjetnom travom i FIFA QUALITY certifikatom, priopćeno je iz Grada Poreča.

Apel Županije Vladi RH: Istra nepravedno u nepovoljnom položaju, od noćas svi koji se vraćaju u Sloveniju moraju imati imati korona-test

Završnica muškog Kupa Hrvatske u Poreču