in

POREČ: DND otvorio Dječji ljetni kamp na dvije lokacije

Foto DND Poreč

Posljednji ponedjeljak u lipnju je dan kada redovito počinje Dječji ljetni kamp u Poreču, pa ni ovaj ponedjeljak, 26. lipnja, nije bio iznimka.

Foto DND Poreč
Foto DND Poreč

Svečano je otvoren kamp na lokaciji Pinija pa potom je dignuta zastava na Gradskom kupalištu, a kamp je na obje lokacije otvorio gradonačelnik Loris Peršurić, jer Grad prati DND financijski. Svečanom otvaranju prisustvovao je i domaćin u Piniji, Ozren Renko, budući da Valamar također pomaže u provođenju kampa.

U prvoj smjeni ukupno je 124 djece, po 62 u svakoj lokaciji. O djeci vode brigu stručni voditelji, mahom učitelji i učiteljice, koji u rad s djecom ulažu svu svoju kreativnost i energiju. Pomažu im asistenti i asistentice, uglavnom studenti/ce odgojno obrazovnih studija, a djeca svaki dan imaju i školu plivanja s iskusnim trenerima.

Foto DND Poreč
Foto DND Poreč

-Ove godine imali smo veliki broj prijava, bitno veći nego lani, mahom zato jer su roditelji željeli djecu upisati u više smjena. Prvenstvo za upis imaju djeca s područja Poreča, a svako je dijete dobilo priliku provesti jednu smjenu u kampu. I ove godine djeca će imati priliku ići na nekoliko izleta, a dane će im, osim kupanja i igara u moru i na kopnu ispuniti zanimljive radionice, poručuju iz DND-a.

Dječji ljetni kamp organizira Društvo „Naša djeca“ Poreč, uz potporu Grada Poreča i tvrtke Valamar.

Foto Grad Poreč

POREČ: Prijem za uspješne mlade jedriličare Niku Fornažar i Davida Nicolettija

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarska policija vozača kaznila s 1.320 eura. Evo koliko promila su mu izmjerili