in

POREČ: Grad, udruge i klubovi organiziraju brojne ljetne kampove za djecu i mlade

Foto Društvo Naša djeca Poreč

Za najmlađe sugrađane i sugrađanke u Poreču su već desetljećima organizirani brojni ljetni kampovi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Upravo je olakšavanje svakodnevnog života u ljetnim mjesecima za brojne porečke obitelji bio jedan od motiva za osmišljavanje organiziranih programa, napominju u Gradu Poreču, dodajući kako je djeci i mladima u kampovima vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Također, valja istaknuti i da broj kampova za djecu raste iz godine u godinu, kao i broj polaznika.

Tako Grad Poreč i Društvo Naša djeca Poreč i ove godine zajednički organiziraju Ljetni kamp, uz podršku Valamara Riviere, koji se održava na Gradskom kupalištu i plaži Pical.

U tijeku je druga smjena, a zadnja će smjena završiti s radom 20. kolovoza. Ovo je ujedno i najbrojniji kamp kroz koji će ove godine proći oko 550 polaznika.Ljetne aktivnosti redovito provode i plesne udruge. Ljetni plesni kamp organizira porečka Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB.

Polaznici, osnovci i mališani vrtićkog uzrasta, kroz njihov program dobivaju praznike ispunjene glazbom i novim plesnim koracima, malom školom plivanja i s još puno raznih zabavnih zajedničkih aktivnosti. Plesni kamp organizira i Studio za izvedbene umjetnosti MOT08, a osim plesnih radionica imaju i kupanje na plaži, posjetu aquaparku i ostale ljetne zabave. I porečki sportski klubovi provode aktivno ljeto.

Sportske aktivnosti organiziraju Košarkaški klub Poreč u suradnji s košarkaškim klubom iz Petrinje, kamp ima i Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč, Nogometni klub Jadran Poreč, Odbojkaški klub Poreč, Jedriličarski klub Horizont, Atletski klub Maksimus, Rukometni klub Poreč, Judo klub Istra -Poreč i Hrvački klub Poreč.

Većina kampova odvija se u nekoliko smjena, u pravilu od kraja lipnja, pa neki i do sredine kolovoza, a ukupno je u svim kampovima okupljeno više od 1.200 djece, priopćeno je iz Grada Poreča.

U Taru USB-ov Ljetni kamp: 70-ak djece i mladih kreiralo svog Kralja lavova

TAR: Roberta Stojnić opet na čelu Zajednice Talijana