in

TAR: Roberta Stojnić opet na čelu Zajednice Talijana

Zajednica Talijana Tar

Roberta Stojnić i iduće će četiri godine predsjedavati Zajednicom Talijana “Giovanni Palma” u Taru. Odlučili su tako zajednice na nedavnim izborima. Uz novu-staru predsjednicu Izvršnom odboru pridružili su se Gaetano Benčić (potpredsjednik), Franco Palma, Denis Žužić, Sergio Corazza, Marlen Glavić, Aleksandra Munda, Ružića Bibulić Knapić, Dario Sluga, Roberto Daris i Feručo Brajković. Garantni odbor čine Sabrina Knez Nović (predsjednica), Monika Vižintin, Clara Corazza, Alfredo Kokolo i Petar Stojnić. U Skupštini Talijanske unije Tar će predstavljati Gaetano Benčić, koji je na izborima 26. lipnja dobio glasove 182 birača.

Foto - Novi sastav vodstva Zajednice Talijana Tar
Foto – Novi sastav vodstva Zajednice Talijana Tar

Zajednica Talijana ima 501 člana, od kojih je 184 pristupilo glasovanju, odnosno 36,73%. Postotak nije zadovoljavajući, ali svakako prihvatljiv s obzirom na vrijeme u kojem su izbori održani i kratak rok u kojem s organizirani. U Taru je pak postotak birača bio veći nego u drugim većim ZT-ovima, poput Rovinja, Kopra, Pule, Pirana, Umaga ili Rijeke.
Kako je napomenula nova-stara predsjednica Roberta Stojnić, ove godine udruga slavi 75. obljetnicu osnutka i planiraju je obilježiti u studenom. Sve aktivnosti i inicijative ZT-a bit će ponovno pokrenute na jesen.
Stojnić dodaje da u sjedištu ZT-a trenutno iznajmljuju dva prostora. Također, dovršavaju se radovi na preuređenju pojedinih prostora na prizemlju a u planu je i obnova onih za društvene potrebe.

Foto Društvo Naša djeca Poreč

POREČ: Grad, udruge i klubovi organiziraju brojne ljetne kampove za djecu i mlade

Foto Grad Poreč

Porečki osnovci ostvarili zavidne rezultate u natjecanjima iz fizike, geografije, u sportu…