in

Poreč: Izložba dječjih radova iz projekta “Želim – crtam – utječem”

Foto Društvo Naša djeca Poreč

Društvo “Naša djeca” Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč otvorilo je  u četvrtak, 16. 12. u 18 sati u Maloj galeriji POUP-a izložbu radova učenika trećih i četvrtih razreda OŠ Finida – Područne škole Nova Vas, OŠ Poreč – Područne škole Žbandaj, Talijanske osnovne škole “Bernardo Parentin“ i Dječjeg foruma. 

Foto Društvo Naša djeca Poreč izložba dječjih radova
Foto Društvo Naša djeca Poreč

Radovi su nastali kroz projekt “Želim – crtam – utječem” koji financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda istarskih gradova i općina.

Projekt je nosilo šestero članica i članova Dječjeg foruma DND Poreč, uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, koji više od godinu dana razgovaraju i skupljaju informacije o 17 ciljeva Ujedinjenih naroda o održivom razvoju. Dječji forum su Erik Todorović, Chiara Petretti, Chiara Mačinić, Paolo Mačinić, Sara Vajagić i Denis Brković. Željeli su drugoj djeci i odraslima prenijeti informacije o tome kako naša civilizacija uništava planet na kojem živimo i dati im vlastiti primjer o tome što mogu učiniti da bi se prilike promijenile. Zato su na Dječjem forumu s voditeljicom Sniježanom Matejčić osmisli projekt kojim su ušli u područne i Talijansku osnovnu školu, razgovarali s djecom i nadahnuli ih da nacrtaju ono što im je ostalo najupečatljivije iz razgovora.

Projekt završava tiskanjem kalendara s dječjim radovima i izložbom te ranije snimljenim videom u kojem su djeca iz Foruma predstavili probleme vezane uz 17 UN-ovih ciljeva za održivi razvoj i ispričali kako osobno doprinose rješenjima. Na taj način njima važne teme ostaju u javnosti i nakon završetka projekta i senzibiliziraju djecu i odrasle da promijene svoje obrasce ponašanja kako bismo sutra živjeli u boljem i pravednijem svijetu.

Na izložbi  je svih 60-ak iznimno raspričanih i nadahnutih dječjih radova te ranije spomenuti video. 

Izvor DND Poreč

lisice policija uhićenje mup

Uhićeni zbog napada na policajku

klara lukašić ministrica vučković predrag pliško foto tanja kocijančić marčana vrtić

Svečano otvoren VRTIĆ U MARČANI – Vučković: To je velik poticaj demografskoj obnovi hrvatskih sela