in

POREČ: Izvrstan nastup Eve Palman i Antee Blažević na Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži

Antea Blažević

Lions klub Rijeka bio je od 15. do 16. travnja 2023. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži 28. Grand Prix. Regionalno natjecanje održalo se u subotu, 15. travnja, u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana s početkom u 11 sati. Ocjenjivački sud činili su eminentni glazbeni umjetnici iz domovine i inozemstva. Natjecanje se održalo u jedinstvenoj kategoriji za sve instrumente i dob natjecatelja, u dvije grupe tijekom cijelog dana.

Eva Palman
Eva Palman

U prvoj grupi iz Umjetničke škole Poreč predstavile su se učenica 5. razreda flaute Eva Palman i učenica 6. razreda violine Antea Blažević uz pratnju korepetitorice Karle Šain. Učenicu Evu Palman pripremila je učiteljica savjetnica Samanta Stell, a Anteu Blažević pripremila je učiteljica Matea Beotić. Iako su se Eva i Antea istaknule izvrsnim nastupima u vrlo jakoj konkurenciji s učenicima srednje škole i studentima nisu uspjele ući u finale. 

-Učenice je podržao Lions Club Poreč i ovim putem se najljepše zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji i podršci mladim darovitim učenicima Umjentičke škole Poreč. Učenice Eva Palman i Antea Blažević trenutno se pripremaju za međunarodno natjecanje „Daleki akordi“. Izuzetno smo ponosni na napredak Eve i Antee, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima, poručuju iz škole.

Foto NK Funtana

FUNTANA: Nogometni vikend uz pobjedu i tri poraza. Sardelin: “Odigrali smo ispod svoje razine”

gradska uprava poreč palača

Izbori: U Poreču objavljene liste kandidata za vijeća 4 nacionalnih manjina